torstai 9. elokuuta 2012

Pohjoisen reissu kuvina.



mitään pitkää stooria en jaksa nyt reissustamme väsätä [aivot on ihan selvästikin vielä reissufiiliksillä, sillä tämä pidemmän blogitauon jälkeen tuntuu bloggaaminen pitkästä aikaa todella takkuiselta], mutta saatte sen sijaan nauttia nyt kuitenkin kunnon kuvapläjäyksestä!
Eli olimme reissussa 10 päivää ja 9 yötä..uusi ennätys :]
Palasimme maanantaina kotia hyvillä mielin ja olemme todella kiitollisia kaikinpuolin onnistuneesta reissustamme..saimme kaikki olla terveenä koko mummolassa olo aikamme sekä vältyimme myös kaikilta onnettomuuksilta ja sehän onkin kaikista tärkeintä!


lauantai-keskiviikko


Ensimmäinen pysäkki oli Oulun hoplop sekä bauhaus




Eräänä päivänä vierailimme Haaparannan Ikeassa äitini ja isosiskoni perheen kanssa


Kävimme ruotsin puolella myös maauimalassa ja se oli todellakin tunteita herättävä käynti, sillä juuri samassa paikassa olen itse polskinut tunti kausia kavereideni kanssa. Paikka ei ollut muuttunut yhtään, vaikka viime käynnistäni onkin vierähtänyt vuosia!
Yhtä hyvin tyttäreni viihtyivät siellä kuin minä aikoinaan.
Perinteitä noudatten kävimme muutaman kerran myös vanhan ala-asteeni leikkikentällä leikkimässä.



torstai-maanantai


Lapset viihtyivät maauimalassa useampanakin päivänä ja mikäs siellä oli polskiessa, kun vesi oli lämmitetty todella lämpimäksi ja saunakin oli käytettävissä.


Tein myös kiinnostavan metsäreissun isäni kanssa ja samalla reissulla poimimme myös vähän mustikoita piirakkaa varten. Moni pitää minua varmaan vähän pimahtaneena, kun kuulee minun raahanneen kymmeniä..kymmeniä puukeppejä sekä painavia kiviä sieltä isäni pohjoisen metsistä aina tänne pohjanmaalle asti eli lähemmäs 500km matkan! 
Kyllähän se isäkin ensin vähän ihmetteli tätä minun tempausta, mutta lähti kuitenkin kilttinä ihmisenä minun avuksi ja korvaamaton apu hän kyllä olikin!<3 Onhan se ihana ajatella, että nyt pihallani on pieni pala pohjoisen luontoa ja lapsuuden maisemia. Kaikki oli siis tämän vaivannäön arvoista.
Saatte myöhemmin sitten nähdä, että mitä noilla lukuisilla puukepeillä sekä kivillä teen yhdessä mieheni kanssa.

Aamut ja aamupäivät mummolassa olivat aavistuksen verran rauhallisempia kuin aamut täällä kotona.
Eräänä aamuna saimme herätä vastaleivotun mustikkapiirakan tuoksuun ja mikäs on sen ihanampaa kuin pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka? Tuo niin oman ihanan lapsuuden mieleen<3
Aikaa jäi myös enemmän auringossa löhöilyyn..ihanaa vaihtelua tähän meidän omaan arkeemme!


Lapset saivat myös seuraa heidän pikkuserkustaan ja yhdessä he hoitivat mm. kastematoa pihalla sekä pelasivat pallopelejä. Mieheni asensi myös maalämmön isälleni ja äidilleni. Nyt heistäkin sitten tuli ylpeitä maalämmön omistajia. Pannuhuoneestakin tuli nyt paljon tilavampi ja valoisampi, kun vanha öljykattila heitettiin ulos.


Tunnelmallisessa ulkosaunassa myös saunottiin ahkerasti. 
Kyllä ne ulkosaunan puukiukaaseen heitetyt löylyt ovat sitten ihan eriluokkaa kuin sisäsaunan sähkökiukaaseen heitetyt. Voi, kun saisi joskus ulkosaunan myös omalle pihalle.


Tämän kaiken lisäksi ehdin vierailla rakkaan ystäväni Hanskin luona heidän uudessa, vasta rakennetussa, kodissaan, piipahtaa useampaankin otteeseen kierrätyskeskuksessa sekä kirpputorilla 
[kaikista niistä ihanista löydöistä ja Ikean ostoksista kerron sitten lisää myöhemmin]
 ja tehdä jälleen kerran ihania ruokaostoksia Ruotsin Ica:ssa.
Oli suuri onni taas löytää kaikenlaista ihanaa kotiintuotavaa..
se teki kotiinpaluustakin tupla kertaa mieluisampaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!