torstai 29. elokuuta 2013

Diy-taitto sänky.


Ollaan me nyt sentäs jotain nikkarointi juttujakin puuhasteltu tänä kesänä vaikka lähes olemattomiin kaikenlainen puuhastelu sisustusrintamalla onkin, työkiireiden vuoksi, jäänyt. Me ollaan nimittäin [tai LUE: mieheni on] rakennettu seinään taitettava sänky pienimmälle prinsessallemme. Idean tästä taitto sänkystä saimme kesälomareissultamme, Flamingo-hotellista. Siellä oli todella kätevä seinään taitettava kerrossänky perhehuoneessa ja sen innoittamana teimme myös muuten niin ahtaaseen makuhuoneeseemme lähes samanlaisen [yhden hengen] sängyn. Sänky on öisin tietysi avattuna, mutta päivisin kiinni seinässä ja siivoaminen makuhuoneessamme on huomattavasti mieluisempaa sekä helpompaa. Enää ei tarvitse kyykistellä imurin kanssa ihan joka huonekalun alle, mikä helpotus! Siivoaminen parisängyn alta on riittävän haastavaa.


Ja nämä kaksi seuraavaa kuvaa eivät varsinaisesti liity mitenkään tähän Diy-sänkyymme, mutta aattelinpa vaan samalla pitkästä aikaa vähän kuvata muutenkin teille makuuhuonettamme. 

Kuvissa näkyy mm. teak-kampauspöytä ja elloksesta tilattuja uusia tyynyjä sekä torkkupeitto. Makuhuoneemme on edelleenkin omasta mielestäni yksi kotimme ihanimmista huoneista tai ainakin rauhoittava sellainen ja suuri kiitos siitä kuuluu valkoiseksi maalatulle laminaatti lattialle.Toivottavasti tämä alkava/alkanut syksy toisi tullessaan lisää diy-ideoita ja varsinkin aikaa niiden toteuttamiseen. Palan jälleen halusta sisustaa, mutta aikaa sille täytyisi jostain löytää kosolti.

~Ihanaa päivää teille kaikille~

7 kommenttia:

 1. nostatteko muuten petivaatteet kaappiin kun taitatte sängyn seinäävasten, vai miten käytännössä? :) Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuh otetaan täkki pois ku juniorillakin on jo iso täkki käytettävissä (aikuisten koko). on kyllä tosi kätevä sänky ja varsinki siivottaessa! :)

   Poista
 2. No, onpas tätä vastausta jo odoteltukkin X) kuumeisena kun mietin vaihtoehtoja uuteen kotiin.. siivous edusta pisteitä siis myös pisteitä:) hmmm..saapas nähdä!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Moi Mariyah!
   Anteeksi, että en ole aikaisemmin huomannut kommenttiasi ja vastannut siihen. Alla olevaan kommenttiin vastasin juuri, joten voit käydä lukemassa vastauksen halutessasi sieltä :)

   Poista
 4. Heippa! Voisiko saada ohjeita sängyn tekoon? olemme ostanut juuri uuden kodin missä lasten huone on armottoman pieni ja haluaisin löytää huoneeseen sopivan sänkyratkaisun ja tämä olisi juuri se mitä haen. Tosin tarvitsen sänkyjä kaksi ja ne tulisi päällekkäin, että saako miten tukevasti seinään kiinnisysteemin.

  Terkuin Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Emma!
   Valitettavasti meillä ei ole tähän sänkyyn mitään erikoisempia ohjeita. Rakensimme sen ilman mitään erikoisempia piirrustuksia tai muitakaan suunnitelmia (suunnitelmat olivat lähinnä mieheni päässä). Sängyn pohjana käytimme vanhan pinnasängyn ritilä pohjaa, johon me sitten nikkaroitiin etureuna ja saranoilla taittuvat sängyn jalat. Seinään kiinnitimme "telineen" (teimme tietysti senkin itse vaneerista, johon sänky päivisin nostettiin. Nykyään me emme enää käytä sänkyä nukkumis tarkoitukseen, sillä makuhuoneestamme tuli leikkihuone. Nyt sänky toimii leikkihuoneen sohvana eli on kyllä monikäyttöinen kapistus. Tosi harmillista, kun mulla ei ole antaa mitään tarkkaa ohjeistusta tähän, mutta kaikki itse tekemämme huonekalut toteutetaan ilman mitään erillisiä piirrustuksia tai ihmeempiä suunnitelmia. Itse saimme tosiaan idean tähän sänkyyn Vantaan Flamingo hotellista ja en sitten tiedä, saisiko sieltä jotain apua tähän asiaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!