maanantai 29. lokakuuta 2012

Kuulumisia.


"Viime viikon lopulla saimme kauniin valkoisen lumipeitteen pihalle ja lähes samanvärisen "peitteen" sai makuhuoneemme tammi laminaattilattia, noin puoli vuotta sitten."


Minulle on esitetty kysymyksiä liittyen laminaattilattian maalaamiseen ja jo jonkin aikaa sitten lupasin laittaa tästä aiheesta uuden postauksen eli päivitän nyt valkoiseksi [vaalenaharmaaksi] maalatun laminaattilattian ja makuhuoneen kuulumisia.
Idea tästä maalaamisesta syntyi siitä, että valitin ääneen miehelleni kyllästyneeni täysin tammenväriseen lattiaamme ja eniten tämä lattian väri häiritsi minua meidän makuhuoneessamme, sillä se ei mielestäni sopinut yhteen makuhuoneessa olevien huonekalujen kanssa. Mieheni heitti välittömästi ilmoille idean lattian maalaamisesta ja hetken tätä ideaa pohdittuamme päätimmekin tarttua "härkää sarvista".


Maalausprojektimme eteni suurinpiirtein näin:


1. Otin sähköpostitse yhteyttä Tikkurilan maalausneuvontaan.
He suosittelivat minulle Otex -tartuntapohjamaalia sekä Betolux akva -lattiamaalia TAI Betolux -lattiamaalia.
He eivät kuitenkaan uskaltaneet antaa takeita sille, että pysyykö maali laminaatin pinnassa.
[otin yhteyttä myös Tarkett asiantuntioihin, mutta he eivät myöskään uskaltaneet näyttää vihreää valoa maalausprojektillemme.]

2. Mieheni kävi paikallisessa rautakaupassa ja päätyi ostamaan Tikkurilan Betolux akva -lattiamaalia [sävy: valkoinen], juteltuaan ensin asiasta maalauspuolen työntekijän kanssa. Valitsimme lopulta tämän kyseisen maalin siitä syystä, että se on vesiohenteinen ja haisee vähemmän kuin öljypohjainen Betolux-lattiamaali. Tämän "hajuhaitan" vuoksi skippasimme myös Otex -tartuntapohjamaalin ja päätimme kokeilla maalin tarttumista laminaatinpintaan ilman sitä.

3. Mieheni hioi kevyesti laminaatin pintaa [en nyt valitettavasti muista hiomapaperin karkeutta] ja imuroi lopuksi hiomisesta syntyneen pölyn tarkasti pois maalattavalta pinnalta. Tämän jälkeen hän maalasi lattian maalitelaa apunakäyttäen.

4. Laitoimme ilmastoinnin suuremmalle, jotta lattianpinta kuivuisi nopeampaa ja maalaamisesta syntyneet hajut haihtuisivat nopeampaa. 

5. Toistimme sekä hiomisen, että maalaamisen vielä kertaalleen eli maalia kertyi yhteensä kaksikerrosta lattianpintaan.

6. Annoimme lattian kuvivua varmuuden vuoksi pari vuorokautta ennen kuin siirsimme huonekalut takaisin sinne ja kiinnitimme lopuksi kaikkien huonekalujen alle pehmusteet, jotta uusi maalipinta ei vain naarmuuntuisi heti kättelyssä.
Nyt on siis kulunut noin puoli vuotta tästä maalaamisesta ja edelleen on maali pysynyt moitteettomasti lattianpinnassa. En ole katunut tätä maalaamis päätöstä hetkeäkään ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen näin puolen vuoden jälkeenkin. Huone on nyt mielestäni todella helppo sisustaa, sillä valkoisiin seiniin ja lattiaan sopii kaikenlaiset tekstiilit sekä huonekalut.


Tässä vielä lisää kuvia mahuhuoneen nykyisestä sisustuksesta: 

[[yllä olevissa kuvissa näkyvä Teak -kampauspöytä (?) on hankittu vaivaisella 10€:lla facebook-kirppiksen kautta ja onkin nyt minun uusin rakkauteni. Olen nyt ihan hurahtanut 60-70 luvun Teak [tiikki] huonekaluihin ja retroon!]]Tähän loppuun täytyy vielä kuitenkin lisätä, että en tietysti myöskään minä voi taata kaikille laminaattilattian maalaamista suunnitteleville sen onnistumista. Me rohkenimme kokeilemaan näin aluksi vain vähällä kulutuksella olevaa makuhuoneen lattiaa ja emme ehkä edes koskaan uskalla ryhtyä esim. olohuoneen lattian maalaamiseen, vaikka suuri halu siihen olisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!