keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Orange is the new blackNiin se mieli muuttuu, English Yellow ja Arles vaihtuivat Barcelona Orange -sävyyn. Tulin Lenas Workshopissa pitkän keskustelun jälkeen siihen tulokseen että ORANGE is the new black ja sopii, aikaisemmin kaavailtuja sävyjä (English Yellowta ja Arlesia), paremmin mm. vanerin eli vaalean puun rinnalle.

Vaneriahan meillä tulee mökille ainakin parin kokonaisen seinän verran ja esiintyy sitä materiaalia / väriä mm. osassa huonekalussakin, joten vanerin sävy on otettava ehdottomasti huomioon valitessa muuta mökin väritystä. English Yellow ja Arles olivat jotenkin liian pliisuja vanerin rinnalla, mutta Barcelona Orange erottui sen seasta juuri sopivasti. Tästä havainnosta minun on kiittäminen kurssin vetäjää.
Valkoinen puutuoli muuttui pienessä hujauksessa Barcelona Orange väriseksi ja tekee näin seuraa Lenas Workshopissa maalatulle Provence -sävyn tuolille. Kolme tuolia ajattelin maalata tällä Barcelona Orangella ja saman verran myös Provencella. Nämä kuusi tuolia tulevat sitten mökkimme ruokapöydän ympärille. Jo em. sävyjen lisäksi ajattelin valita myös yhden suosikki värini Annie Sloan Chalk Paint perheestä ainakin yhtä Ikean Bekväm -porrasjakkaraa koristamaan ja se suosikki värini on Graphite.

Ruokapöydän ympärille tulee näin ollen hieman neutraalia sävyä (Graphite), kylmää sävyä (Provence) sekä lämmintä sävyä (Barcelona Orange) ja kaiken ymmärrykseni mukaan nämä yhdessä muodostavat juuri sopivan kombinaation tai ainakin tällaiseen ymmärrykseen pääsin workshop -kurssilla. Siellä sain kyllä paljon ammattitaitoista opastusta Annie Sloan kalkkimaaleihin liittyen, erityisesti eri sävyjen sekoittamisesta ja niiden yhteen sopivuudesta.Uusi ja hieman aikaisempaa erilaisempi Annie Sloan Chalk Paint workshop on muuten jo mietintämyssyn alla, mutta siitä kerron lisää hieman myöhemmin.

Kevään myötä olen taas kerran innostunut ihan extra paljon maalaamisesta ja ihanaa, kun voi järkkäillä mökille huonekaluja valmiiksi jo näin hyvissä ajoin. Eihän sitä tiedä, että onko mulla enää tällaiseen aikaa sitten kesällä pienokaisen tultua esiin masun uumenista. Yritän tehdä tai ainakin suunnitella nyt paljon kaikenlaista valmiiksi, että ei sitten ajanpuutteessa tarvi stressailla minkään ylimääräisen kanssa.

Niin ja sellaisenkin voisin vielä tähän loppuun huikata, että tänään olen taas yhtä kokemusta rikkaampi. Aamulla vietyäni neidit koulu -ja kerhotaipaleelle, suunnistin itse tosiaan sinne ekokampaajalle. Siellä vierähtikin aikaa sen reilut 2,5h ja ulos kampaamosta käveli erittäin tyytyväinen asiakas, jes! Taisi Ekofrisering Mari saada tästä rouvasta uuden kantis-asiakkaan. Siitä käynnistä juttua lisää ehkä ensi viikolla. Nyt kiirettä pukkaa ja reissua myös, mutta pysykäähän kuulolla 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!