maanantai 31. lokakuuta 2016

Lokakuun viimeinenLuvassa lokakuun viimeisen lauantain kuvia ja muutenkin hieman kuun viimeisen päivän tunnelmia. Tämä ilta on mennyt hyvin pitkälti aikaa tappaessa kaikin mahdollisin keinoin, Kaksi nuorinta perheenjäsentä kärsii talviaikaan siirtyimisen aiheuttamasta tunnin aikaerosta ja tuntuu, että mikään keino ei auta pitämään heitä iltaisin hereillä. Aamu valkenee meidän torpassamme neljän (joo luitte ihan oikein n e l j ä n) maissa nykyisin ja luonnollisestikin silmät ovat ristissä jo kuuden pintaan. Nuorinhan tietysti nukkuu vielä useamman kerran päivässä, mutta yöunille hänkin tahtoisi nyt talviaikaan siirryttyämme alkaa jo kuudelta, eskarilaisen tavoin. Jollakin tapaa pitää yrittää saada heidät jaksamaan edes puoli kahdeksaan niin ehkä aamumme käynnistyisi neljän sijaan edes viideltä, Saavutushan se olisi sekin. Mielestäni tämä kellojen siirtäminen ees taas kesä -ja talviaikaan on täyttä humpuukia.

Nämä lokakuun viimeiset päivät olen saanut kuitenkin viettää ilman selkä särkyjä ja tästä olen onnellinen. Viime viikon tsemppaus on tuottanut tulosta ja tänään uskallauduin jopa kahden viikon tauon jälkeen viedä taas tytöt kävellen kouluun. Nyt on aika siis kiriä kiinni ne kahden viikon aikana menetetyt 80 vaunulenkkeily-kilometriä. No ei vaiskaan. Ihan rauhallisesti ajattelin tästä edetä, selkääni kuunnellen.Venytyksiä en saa unohtaa vaikka kuinka hyvältä selkä tuntuisi ja raskaat kantamiset jätän edelleen muiden harteille.Viikonlopun aikana tehtiin yhteistuumin päätös olla syömättä karkkia marraskuussa. Ollaan siis ihan koko perhe huomisesta lähtien karkkilakossa. Itselleni tämä lakkoilu on ihan tuttu juttu, mutta lapsille puolestaan ensimmäinen kerta ja heidän suoriutuminen tästä urakasta pistää kyllä jännittämään. Viikonloppuna otettiin kaikki irti viimeisistä karkillisista hetkistä herkuttelemalla ekstra laadukkailla karkeilla. Nähin karkkeihin ei törmääkään ihan joka kaupassa, mutta Lenas Shopissa kylläkin. Kolsvart -lakritsia löytyi ainakin viittä eri makua ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme testaamaan piparkakun makuista makeaa lakritsia sekä vadelma suolalakritsi sekoitusta. Olimme erittäin yksimielisiä siitä, että todella maistuvia olivat kaikki nämä kolme makua. Paremmuus järjestykseen laitettaessa syntyi kuitenkin hieman erimielisyyksiä. Itse liputin piparkakun makuisten lakritsien puolesta ja mieheni tykkäsi eniten suolalakritsista. Ei ole kyllä kovin vaikeaa arvata, minne suunnistan heti karkkilakkomme päätyttyä. No Lenas Shopiin tietysti hakemaan ne loput kolme makua testattavaksi.

Karkittoman marraskuun lohtuna on arkkupakastin täynnä tuoretta limppua sekä sämpylöitä. Mieheni piti lauantaina leipomispäivän ja nyt voinkin kahvin kanssa nauttia karkin sijasta maailman herkullisinta limppua. Sokeristahan se on limppukin, mutta sokerilakkoon ei onneksi olla tällä kertaa ryhdytty.

Sen pidemmittä puheitta toivotan nyt kaikille vielä hyvää alkanutta viikkoa ja huomista marraskuuta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!