torstai 10. marraskuuta 2016

Karhunpoika
Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme..

Tämä viikko on mennyt meillä sairastellessa. Pienin rakkaistani on kuumeessa ja flunssainen. Pieniä toipumisen merkkejä on onneksi ainakin tänä aamuna ollut vihdoin ilmassa ja toivottavasti parempi edellinen yö ja tämä aamu saisi myös jatkoa. Itselläni flunssan oireet ovat vasta tuloillaan, mutta siitä en välitä niinkään. Pääasia on, että saadaan pikku karhunpoika kuntoon ja tämän myötä myös tätä arkea vähän tasaisemmaksi. Huonot yöt ja vähäiset päiväunet saa potilaan niin kiukkuiseksi, että suurinosa vuorokaudesta menee häntä kanniskellen ja siitähän mun selkä sitten tykkääkin tai sitten ei. Tällaisina hetkinä muistuu mieleen normaalin arjen hienous ja helppous. Hyvät yöunet on ainakin mulle kaiken a ja o. Kun yöllä saa nukuttua edes suht hyvin, niin jaksaa arkeakin pyörittää paljon paremmin.

Syksyn tai sanoisinko oikeastaan jo, että talven ensimmäiset pakkaset purevan viiman kera, tulivat meidän kannalta huonoon saumaan. Päiväunet meillä nukutaan lähes poikkeuksetta aina ulkona, mutta kuumeista neitiä en ole raaskinut pukata ulos raakaa pakkasilmaa hengittämään ja päiväunet sisällä ei ole ollut mikään hitti. Alkusyksystä nukutin häntä kyllä kuumeisenakin ulkona. Happirikas, kostea ilma teki hänen hengitykselleen hyvää toisin kuin tämä pureva pakkanen. Kamppeet ulkona nukkumiseen meillä kuitenkin pitäisi olla kohdillaan vielä, kun pääsisisin hakemaan alkuviikosta Ozbaby:lta tilaamani talvilämpöpussin lähikaupasta. Haluan todellakin satsata ulkona vaunuissa nukuttamiseen, sillä raikas ulkoilma on hänelle niin hyväksi  ja hyvät varusteethan tekee tästä "ulos vaunuihin laittamis" -proseduurista kätevämpää. Riittävän paksu ja miellyttävä haalari sekä kunnon lämpöpussi, niin ei tarvitse haalarin allekaan kötystää montaa kerrosta vaatteita. Kunnon paukkupakkasten yllättäessä voi sitten lisätä vielä villapuvun haalarin alle niin kyllä TARKENEE!

Nyt takaisin kotitöiden pariin, kun pikkukaverikin suostui tukkoisine nenineen ainakin pienille torkuille. Kotityöt ilman toisessa käsipuolessa hengailevaa 8kg nahkapainoa on jotenkin paljon vaivattomampaa suorittaa ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!