torstai 4. tammikuuta 2018

Turistioppaana synnyinpitäjällä

Hei taas! 
Nykyisin on kyllä harvassa, kun voin kirjoittaa tänne "Hei taas" 😀
Nyt kuitenkin voin, sillä näitä päivityksiä täällä Lapissa on tullut lähes päivittäin. Toista se on varmaan jälleen sitten, kun arki kotona Pohjanmaalla koittaa. Ehkä täytyykin alkaa pitämään vain blogissa sellaista reissupäiväkirjaa ja tehdä päivityksiä ainoastaan täällä Lapin rauhallisuudessa 😉

Eilen tosiaan tehtiin pieni rundi syntymäkotini kieppeile ja toimin turistioppaana näille minun Etelän Pirkoille 😁 Jokaisen rakennuksen, postilaatikoiden, tienmutkien tarinat oli kerrottava mahdollisimman tarkkaan. Lunta oli metikössä hieman enemmän kuin täällä alhaalla Tornionjoen kupeessa, missä nyt majaillaan, ihan niin kuin ennalta jo arvelinkin. Ihan lähellähän tämä nykyinen kotikotini eli lasten mummola kyllä on eilistä matkailu kohdettamme eli ei lumimäärässä nyt mitään niin järisyttävää eroa ollut. Lasten silmin nähtynä ero oli kuitenkin huikea, sillä olihan metikössä vaarallisen alhaalla roikkuvia, lumentäyteisiä, sähköjohtoja 😊 Matka ylös mäkeen taittui meillä eilen iloisesti potkureilla potkutellen. Kesällä näille kuvissa näkyville huudeille pääsee kyllä helposti ja joutuisasti peltoa pitkin, mutta näin talvella meidän piti luonnollisestikin mennä huolellisesti ja vähemmän huolellisesti aurattujen teiden kautta.
Monta lapsuudentarinaa rikkaampana ja vaatteet lumisina saivat neidit palata takaisin tänne mummolaan. Aamupäivän lenkkeilyn sekä lumikinoksissa hyppelyn jälkeen kävin vielä hiihtämässä parin 11-vuotiaan ja äitini kanssa Mustin -lenkin Karemajoilla. Olisi pitänyt eilen vielä pinnistää pari extra rundia siellä suksilla, sillä tänään pakkanen on taas yllättäen paukkunut. Pakkasta ei säätiedotus ollut lupaillut, mutta toisin kävi ja meidän tämän päivän suunnitelmatkin meni uusiksi. Hiihtämisen sijaan vein tänään tytöt aamupäivällä reilu 90-vuotiaan ystävän juttusille ja nyt he ovat polskimassa vaarin kanssa uimahallissa. Toivottavasti kuitenkin ehdittäisiin vielä huomenna Mustin -lenkille, niin saataisiin hyvillä mielin palata takaisin arkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!