keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Operaatio Kakkutikkarit


Viikonlopun aikana suoritettiin Operaatio Kakkutikkarit. Varsinainen operaatio se kyllä olikin. Huh huh! Onni oli, että en etukäteen osannut aavistaa, millainen työrupeama näissä olikaan ja onni oli tietysti myös se, että minun ei tarvinnut selviytyä näiden teosta yksin. Mitä tekisinkään ilman pikkuapulaisiani.


Ensin leivottiin tavallinen suklaakakku irtopohjavuokaan. Kakku vetäytyi jääkaapissa yön yli ja seuraavana päivänä eli lauantaina se murusteltiin kulhoon. Kakkumuruun sekoitettiin tuorejuustoa, voita, maitoa ja tomusokeria.


Kakkumassasta pyöriteltiin pieniä kakkupalloja.


Kakkupallot painettiin paperipilleihin kiinni ja "liimana" käytettiin sulatettua suklaata, jonka jälkeen tikkarit laitettiin tällaisenaan hetkeksi pakasteeseen kohmettumaan.


Kohmettuneet ja hyvin pilliin kiinnittyneet kakkupallot kuorrutettiin lopuksi suklaalla. Tahmeaan suklaaseen siroteltiin vielä erilaisia nonparellejä koristeeksi.

Juuri tämä loppusilaus oli se aikaavievin ja SOTKUISIN osuus. Oltaishan me tietysti voitu koristella tikkarit pelkästään suklaakuorrutteella ja jättää nonparellit pois. Nehän oli juurikin nämä värikkäät pikkukamut, jotka oli leivonnan päätteeksi ympäri kämppää ja eikä olisi mikään ihme, jos niitä löytyisi vielä joulunakin jostakin kolosta. 

Nyt on kuitenkin tikkarit onnistuneesti pakasteessa odottamassa lauantain juhlaa. Sotkuista viis, pääasia on, että olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Toivottavasti tikkarit maistuvat myös vieraillemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!