maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kastejuhla valmisteluja

Täällä on kastejuhla valmistelut potkaistu jo hyvissä ajoin käyntiin. Kertakäyttöastiat ja kaikki muukin kattaukseen liittyvä alkaa olla valmiina, vaikka juhannuspäivän juhliin on vielä hyvin aikaa. Ihanaa kuitenkin, kun järjestelyt on jo tällä mallilla. Eipähän tarvi sitten juhannusaattona ja tällä viikolla muutenkaan stressata juuri mistään. Voi hyvillä mielin keskittyä ihanien yövieraiden odotteluun.

Itse asiassa etukäteisjärjestelyjäkään ei ole ollut eikä ole edes paljoa, sillä juhlat pidetään muualla kuin täällä kotona ja sen vuoksi juuri kaikki tarjottavatkin tarjoillaan sekä nautitaan kertakäyttöastioista. Juhlien päätarjottavat eli voileipäkakun ja marenkikakun olen tilannut Lilla Bageriet -nimisestä kotileipomosta. Itse en ole siis tarvinut leipoa juhlia varten kuin suklaapalloja ja kakkutikkareita tai itse asiassa esikoisenihan nekin lähes yksinään leipoi. Suklaapallot ja kakkutikkarit odottavat tulevia kastejuhlia jo pakasteessa. Niidenkään valmistuksessa minun ei tarvinnut oikeastaan muuta kuin antaa henkistä tukea omalle pikkuleipurilleni.
Esikoiseni on kyllä ollut erittäin innokas apulainen niin leipomisen kuin askartelunkin saralla. Jo pari viikkoa sitten hän askarteli kakkukoristeen, jossa lukee vauvan tuleva nimi. Kaikilla tytöillämme on sama toinen nimi eli Franksdotter, mutta kutsumanimi on vielä salaisuus ja siksi olen peittänyt sen ylläolevasta kuvasta. Tämä nimen salaisuutena pito kastejuhliin asti on muodostunut meidän perheessä jo perinteeksi. Kutsuvieraat saavat kuulla nimen sitten kastepapin sanomana ja sen jälkeen nimen voi muillekin kertoa.

Loppu viikosta pitää vielä kerran käydä kaikki tarjottavat sekä tarjoiluastiat läpi, että kaikki todellakin on sitten kunnossa ja kukkakaupasta ajattelin käydä hakemassa jonkin kivan kukkakimpun kahvipöytään. Sitten ei muuta kuin täydellistä kastejuhlasäätä odottelemaan.


Eteisen muistitauluummekin esikoiseni on kirjoittanut jo ennen kesäloman alkua kastejuhlapäivän muistiin eli todellakin hyvissä ajoin olemme aloittaneet nämä juhlavalmistelut. Erilaisten juhlien suunnittelu on yksi hauskimmista jutuista, mitä tiedän ja tyttäreni ovat onneksi samoilla linjoilla kanssani. He ovatkin korvaamaton apu myös näiden juhlien järjestämisessä.

Kerrassaan ihana viikko kyllä tiedossa kastejuhlineen ja yövieraineen. Eikä tätä viikkoa kyllä yhtään huonommaksi tee sekään, että vihdoin mökkitontillamme alkaa tapahtuun ja mökin rakentaminen käynnistyy todenteolla. Vielä, kun saisimme nauttia aurinkoisen lämpimistä kesäilmoista, niin kaikki olisi täydellistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!