sunnuntai 14. syyskuuta 2014

mökki / huvila inspiraatiota


HYVÄÄ SUNNUNTAI-ILTAA KAIKILLE

Olen tässä viikonlopun aikana etsiskellyt eri nettisivuilta mökki/huvila inspiraatiota, sillä meillä on haaveissa rakentaa sellainen mahdollisimman pian.
En olekkan tainut ehtiä mainita täällä blogissani aikaisemmin, että ostettiin heti kesän alussa ihana mökkitontti itsellemme. Pelkkä tontti ei tietystikkään paljoa mieltä lämmitä, vaikka hyvä alkuhan sekin on. Alussa mietittiin, että edetään asiassa ihan rauhallisesti ja rakennetaan mökki sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Aika äkkiä kuitenkin huomattiin mielettömän mökki kuumeen vaivaavan meitä. Nämä kauniit syksysäät ei kyllä yhtään auta tähän kuumeeseen, päinvastoin. Koko ajan leikitään ajatuksella, kuinka paljon me nyt oltaiskaan vielä mökillä. Oltais vaan ja lököteltäis!


Olen nyt laittanut tähän muutavia eniten minua inspiroivia kuvia.

Kuva nro. 1:ssä [kaikista ylin kuva]  mua mielyttää eniten toi ikkuna systeemi. Haluaisin mahdollisimman isot ja selkeet ikkunat. Paljon valoisuutta tulisi sisälle ja ikkunoista mahtavat näkymät puolestaan ulos, merelle. Muutenkin tuossa kuva nro. 1:n mökissä on, ikkunoiden lisäksi, kauttaaltaan selkeet linjat.

Kuva nro 2:ssa mua kiehtoo nuo näkyville jääneet lankkujen päät tai niiden nimihän taitaa olla ihan oikeesti kattokannattajat [?] eli ne haluaisin puun värisenä yhdistää muuten mustaksi maalattuun mökkiin.


Tässä yllä olevassa kuvassa eli kuva nro 3:ssa onkin sitten melkein kaikki kohdillaan.
Kutakuinkin tällaiselta haluaisin mökkimme sisältäpäin näyttävän. Ykkösiä [katseenvangitsijoita] tässä kuvassa on portaat ja ikkuna. Haluaisin vanerilevystä tehdyt portaat parvelle ja ikkunat, jotka ovat ulkoapäin tasassa ulkoseinien kanssa ja siäpuolelle jäisi pieni syvennys / ikkunalauta.

Haluaisin mökkiin, portaiden lisäksi, myös muita vanerista tehtyjä yksityiskohtia ja mikä ettei esim. vaerilevyistä itse kyhätty keittiö. Alemmassa kuvassa eli kuva nro 4:ssa näkyvää keittiökaapistoa ja allastasoa eroittava ovi systeemi olisi kyllä vallan mainio idea.
Halkopino ulkoseinässä [ulkopuolella] olisi myös juuri minun näköiseni yksityiskohta. Todella mielelläni ottaisin sellaisen syvennyksen ulkoseinään [ulkopuolelle] mihin pinoaisin halkoja. Ne loisi todella hieno kontrastin mustan seinän kanssa. Eipä sen luonnonmukaisempaa seinäverhoilua olisikaan kuin puuhalot. Puita tontilta olisikin kaadettava mökin ja muiden piharakennusten tieltä, joten sitä seinämateriaalia löytyisi kyllä ihan omasta takaa ja yllin kyllin löytyisikin.Lauantai päivää vietettiinkin kyva nro 5 kaltaisissa tunnelmissa eli mieheni intoutui netistä ladattavan piirrustusohjelman avulla suunnittelemaan itse mökkiä, näiden inspiraatio kuvien pohjalta. Voi hyvinkin olla, että suunnitellaan piirrustukset ihan itse ja kerätään näiden kaikkien kuvien pohjalta ihan oman näköinen mökki.

Alhaalla olevassa kuva nro 6 mökissä minun silmäni kiinnittyivät savupiippuun. Haluaisin savupiipun, joka on ulospäin näkyvillä ulkoseinässä. Se voisi hyvinkin olla harmaaksi rapattu tai sitten niin, että tiilet olisi näkyvillä.

Ihan alimman kuvan mökki / vierastupa olisi myös niin ihanan erikoinen ulkorakennus. Ottaisin tuollaisen mökin lisäksi vieraillemme, mutta mustana. Tai sitten haluaisin saunamme näyttävän tuollaiselta hieman erikoisemmalta ja siinä olisi sitten saunan vieressä iso terassi alue.

Voi, voi, kun tämä haaveilu on niin helppoa. Ihan toistahan se on sitten ryhtyä tuumasta toimeen ja pitäisihän sen sitten jonku pystyä vielä kustantamaankin, jaiks! Onneksi tämä haaveilu ei kuitenkaan maksa mitään ja jos edes jotain näistä inspiraatio-kuvista pystyisi toteuttamaan, niin hyvä olisi.
Haaveissa olisi sellainen eko sego -möksä mökki,

Viikonloppu sujahti kyllä niin nopeasti taas ohitse. Tietystikkin, kun meillä on ollut niin kivaa. Perjantai päivällä sekä lauantaina illalla nautittiin kivojen ystävien seurasta ja tänään myöskin. Tänään oltiin syysretkellä saaristossa. Kiitos kaikille osallisille tästä pian kuluneesta viikonlopusta.

Huomenna on todella jännittävä työpäivä edessä. Uusi työpaikkani avaa ovensa uusissa tiloissa ja olen niin innoissani. Saan olla mukana järjestämässä kahvitarjoilua ja toivottamassa asiakkaat tervetulleiksi uusiin tiloihin. Huomisesta päivästä laitankin ehkä myöhemmin lisää juttua tänne.

Nyt, nati nati kaikille!


kuvat: www.busyboo.com, www.mtv3.fi, www.dezeen.com, www.sunhouse.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!