maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mökin raakaversio

Masu mukana lähes joka kuvassa, mutta se on minun R A K K A U S 


Mökin raakaversio saatiin hiihtoloman aikaan hyppysiimme ja viikko sitten tehtiin siihen muutama pieni muutos. Nyt odotellaan kärsimättöminä, tai ainakin itse ilmoittaudun tällaiseksi kärsimättömäksi odottajaksi, lopullista versiota sekä mökistä, että saunasta. Pitäisi pikku hiljaa saada rakennuslupa vireille, että pysytään minun haaveilemassa deadlinessa. Sormiani syyhyää tietysti päästä myös keittiösuunnitelman kimppuun ja siihen ryhtyminen edellyttää kunnon pohjapiirrustuksien saantia oikeine mittoineen. Päässäni tämä suunnitelma on jo ollut vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta haluaisin sen toteuttaa nyt myös koneelle. Ikean suunnittelu ohjelmalla ajattelin tietysti keittiön mökkiimme suunnitella.

Ikean nettisivuja olen nyt viime aikoina kolunnut hyvinkin ahkerasti läpi. Keittiökaappien ja kodinkoneiden lisäksi hakusessa on ollut kaikenlaiset muut huonekalut. Samalla olen törmännyt unelma keittiölamppuunkin tai oikeastaan lampunvarjostimeen. Ykkös sarjoiksi ikean valikoimista on noussut Tillfälle, Satsuma, Risatorp, Ikea PS ja Bittergurka. Erityisesti Tillfälle-erikoismallistosta löytyy varsin mielenkiintoisia tuotteita.

Ikea juttujen lisäksi olen miettinyt myös mökkimme tulevaa värimaailmaa ja haaveissani olisi maalata ainakin muutama huonekalu Annie Sloanin Chalk Paint maalilla. Heidän nettisivuillaan olen myös viettänyt aikaani erilaisia värisävyjä funtsien. Olen saanut heidän nettisivuiltaan paljon inspiraatiota tulevia maalausprojekteja varten. Pari vuotta sitten laitoin vanhat keittiöntuolimme säästöön ja niitä olisi tarkoitus viimeistään kesällä tuunata uuteen uskoon juurikin tällä kyseisellä maalilla.

Näistä Ikean sisustusjutuista ja Annie Sloan Chalk Paint -maalista lisää juttua myöhemmin.


Lauantaina käytiin mökkitontillamme polttamassa sinne viime keväällä ja syksyllä jääneitä, jättikokoisia, risukasoja. Siellä oli kaksi eri kasaa tuhottavana ja toinen niistä saatiin puolet pienemmäksi. Tuulen suunta on harvoin puolellamme ja siksi niiden tuhoaminen on venynyt ja venynyt. Viime kesällä ja alku syksystä ei tietystikkään voitu niitä metsäpalon pelossa edes yrittää saada poltettua ja nyt talvella se on ollut syystä tai toisesta varsin haastavaa, Olisi hyvä saada ne tuhottua ennen kaivinkoneen saapumista. Huhhuijakkaa, kuinka paljon töitä siellä pitääkin vielä tehdä ennen kuin varsinainen rakentaminen voidaan aloittaa. Itse en voi nyt tässä tilassa olla kovinkaan paljon avuksi ja tuskin voin olla edes koko tulevana kesänä, mutta kaikenlaiseen pieneenkin suorittamiseen olen valmis kuin partiopoika ;)

Tällaisia mietteitä tänä maanantaina. Tässä just odottelen huomiseksi luvattua auringonpaistetta ja plussakeliä, niitä kun ei viikonlopuksi tänne saatukkaan säätiedotuksen lupauksista huolimatta. Toivottavasti säätiedote pitää kuitenkin tämän viikon osalta paikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!