torstai 17. maaliskuuta 2016

Malttamaton suunnittelija



Nyt ollaan saatu nauttia kaksi päivää ihanan lämpöisistä aurinko keleistä ja tällä kertaa ei onneksi jouduttu pettymään vaan säätiedotus piti oikeasti paikkaansa. Aurinkoisen lämpimät säät antoivat energiaruiskeen lisäksi inspiraatioruiskeen ja sen seurauksena syntyivät nämä mökki suunnitelmat. Aika värikkään kesäisiä suunnitelmia on pyörinyt mielessä ja sehän on kait tähän vuodenaikaan nähden täysin luonnollista. Alan vaan olla aika malttamaton näiden suunnitelmien kanssa, sillä haluaisin siirtyä mahdollisimman pian suunnitelmista toteutukseen. Se toteuttaminenhan vaatii ensin pitkän listan kaikkia muita vaiheita, eikä vähiten rakennusluvan saamista ja rakennusfirmojen kilpailuttamista. Miksi aina kaikkea hauskaa joutuu odottamaan ikuisuuden tai ikuisuudelta tämä odotus alkaa ainakin minusta pikku hiljaa tuntumaan.

Olen tullut siihen tulokseen nyt yhä vahvemmin, että Annie Sloan Chalk Paint -maali vastaa mökkimme värityksestä aika pitkälti. Ainakin puhuttaessa jo olemassa olevien huonekalujen tuunauksesta. Alkuperäinen suunnitelma oli ostaa uuden ruokapöydän ympärille uusia tuoleja Ikeasta, mutta mitä turhaa uusia ostamaan, jos kämppä on jo pullollaan erilaisia tuoleja. Onhan minun nyt pakko ohentaa tämän talouden tuolikokoelmaa raahaamalla ainakin puolet niistä mökille. Tuolit saavat mitä todennäköisemmin keltaisista sävyistä joko Englis Yellow ia tai Arles ia yllensä ja sinertävistä sävyistä joko Provence a tai Duck egg blue ta. Yhdestä Annie Sloan inspiraatio kuvasta ihastuin Arles ja Provence sävyjen yhteensopivuuteen. Itse asiassa itsellänikin on tarkoitus viedä mökille yksi 60-luvun teak sävyinen kampauspöytä ja se ei olisi yhtään hullumpi tuunattunakaan. Vielä en ole ihan vakuuttunut siitä, että kannatteeko alkuperäistä teak väriä lähteä siitä muuttamaan, mutta tuolien maalauksesta olen ihan täysin varma.




Annie Sloan Chalk Paint -maalin ollessa vastuussa ainakin mökkimme huonekalujen sävytyksestä, vastaa Ikea puolestaan suurimmilta osin huonekaluista ja muista sisusteista, kuten keittiökaapeista. Osa huonekaluista hankitaan uutena Ikeasta ja osa on jo sieltä vuosien varrella hankittu.  Väriä ja valoa mökistämme ei tule puuttumaan, se on ainakin varmaa se!




Ehkä alan tässä oman mielentilan rauhoittamiseksi jo maalaileen osan huonekaluista valmiiksi. En nyt vain osaa päättää, että päädynkö English Yellow ja Duck egg blue sävyjen yhdistelmään vai kenties Arles ja Provence sävyjen yhdistelmään. Ainakin sen aikaisemmin mainittu kuva inspiraatio puhuu Arlesin ja Provencen puolesta. Parhaitenhan tämän saisi selville ostaessa kaikista sävyistä koepurkit ja maalaamalla kaikilla sävyillä tuoleja kokeeksi. Ehkäpäs tähän ratkaisuun päädynkin, kun aikaa tuntuu nyt olevan ihan kiitettävästi ja jaksamista myös.

Vielä, kun jostain saisin jaksamista odottaa maltillisesti tämän koko mökki projektin valmistumista.

Iloista kevät päivää ja torstaita kaikille!

^ KUVAT KUVA KOLLAASEIHIN LAINATTU Ikea ja Annie Sloan -nettisivuilta ^



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!