perjantai 14. maaliskuuta 2014

Perjantain herkkuja.



Keittiö rempasta, keittiön leivonnaisiin!
Tänään leivoin ihanan kotiapulaiseni kanssa perjantain kunniaksi, lapsille mustikkapiirakkaa ja itselleni sekä siskolleni mutakakkua. Mustikkapiirkka oli ihan perus vehnäjauhosokerimättöä, mutta mutakakku olikin tavanomaista erilaisempi ja hmmm terveellisempi.






Tämä alla oleva mutakakku sisälsi mm. kookossokeria, kookosöljyä, mantelijauhoa, tummaa  70% suklaata ja kananmunaa. Valmiin mutakakun päälle sitten nokare kermavaahtoa ja täyteläinen suklaakakku oli valmista syötäväksi. Täytyy kyllä sanoa, että tämän syöminen vaatii ehkä hieman totuttelua, mutta on todellakin sen totuttelun arvoinen. Täyteläinen maku vei makeannälän pois kauaksi aikaa ja sehän onkin juuri se pointti tässä kaikessa.


Lapsia en jaksa ainakaan tässä vaiheessa alkaa totutteleen tällaisiin erikois mutakakkuihin vaan he saivat herkutella ihan tavanomaisella mustikkapiirakalla ja hyvin näyttikin maistuvan, sillä koko vuokallinen piirakkaa katosi pieniin massuihin salamavauhtia.


Nyt alkaa tämänkin viikon perjantai [viikon paras päivä] olemaan pulkassa. Tuli taas tänäkin aamuna herättyä niin hurjan aikaisin, että nyt alkaa unimatti nykiä entisen yökyöpelin silmänurkkia. Yritän kaikin tavoin muuttaa rytmiäni niin, että iltavirkusta tulisikin iltauninen ja aamunvirkku. Jotenkin sitä vain saa niin paljon enemmän aikaan kaikkea järkevää aamuisin ja olo on jotenkin niin aurinkoisen energinen. Huomenna suunnittelin herääväni taas aikaisin ja ainakin kirppispöydän järjestelyä on ohjelmassa, joten nyt ei muuta kuin nukkumaan ja hyvät yöt teille kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!