lauantai 31. tammikuuta 2015

KEITTIÖ makeover.

Sunnuntai aamuna meitsille syntyi huikee idis; keittiön seinän maalaaminen KALKLITIRILLÄ.
Huikeen idiksen saatuaan tätä meitsiä ei pysäytä enää mikään, vaan idis täytyy toteuttaa mahdollisimman pikaisesti. Tiistai-iltaan jaksoin odotella ja sitten jysähti.
Mies lähti työreissuun, pikku prinsessat nukkumaan ja tämä äippä laittoi hihat heilumaan.
Eihän minua ollut täällä kukaan enää pitelemässä eli "kun kissa on poissa, hiiri hyppii pöydillä" -tahdissa mentiin tiistai-iltana. 

Tässä näette sitten tuloksen tiistain ja keskiviikon aikana toteuttamastani idiksestä:Seinähylly irti seinästä, kolojen paikkaus / tasoitus, hiominen, maalarinteipillä / sanomalehdillä suojaus. Kaiken tämän toteutin kaikessa yksinäisyydessäni tiistai-iltana tai siis seinähyllyn irroittamisessa esikoiseni toimi hetken aikaa assarina ja parempaa sellaista en muuten edes löytäisi mistään 

Heti keskiviikko aamuna rynnistin sitten kantis paikkaani Lenas Shopiin maali ostoksille ja tällä kertaa mukaani tarttui kalklitir sävyistä Zinco. Mikä parasta, ehdin käyttää tämän 42 € huippu tarjouksen vielä hyväksi ja mikäli tekin haluatte ehtiä, niin teidän täytyy nyt pitää todella kiirettä. Tarjous on nimittäin voimassa enää tämän päivän eli noin 3 vaivaista tuntia, HURRY UP!

Tällä kertaa olin niin viisas, että suoritin kalkin sekoittamisen veteen ulkona tai siis sen alku vaiheen, kun pölyytys on suurin ja loput 10min veivasin seosta vielä sisällä. Virheistä oppii, jopa meitsikin.Alku näyttää aina tältä eli aika kaamealta, mutta tästä ei ole syytä kuitenkaan huolestua. Maali on märkänä tiestysti paljon tummempaa ja kuivuu todella epätasaisesti. Ensimmäisellä kierroksella myös pohjamaali pilkistelee välistä, mutta toinen kierros onkin sitten jo paljon vakuuttavampi, lopputuloksesta puhumattakaan.

Lopputulokseen olen hurjan tyytyväinen. Mikä onni, että valitsin juuri Zinco sävyn. Parempaa sävyä ei juuri voisi edes olla, jos ei siis ota Nero Specialia huomioon. Nämä kaksi sävyä miellyttävät todellakin silmääni ja olen niin happy valinnoistani. Keittiön seinä muuttui vuorokaudessa erehdyttävästi betoni-seinää muistuttavaksi.

Yksi silmiinpistävä ero aikaisempaan on myös huonekorkeuden "muuttuminen". Maalauksen jälkeen tuntuu siltä, että olisin maalauksen tuoksinnassa korottanut myös huonekorkeutta. Ihan sellaiseen en kyllä edes minä pysty tai siis pystympäs; maalaan seinän valkoisesta harmaaksi ja kattokin kohoaa taivaisiin, heh!


Keittiöni alkaa olla nyt juuri sellainen, kun haluan sen olevankin. Tiskikoneen haluaisin ostaa uuden ja tällä kertaa valitsisin väriksi valkoisen. Viime keväällä jääkaappimme sanoi sopimuksensa irti ja ostimme sen tilalle uuden valkoisen ihanuuden. Pikku hiljaa haluaisin poistaa rosteri kodinkoneet pois silmistäni ja korvata ne valkoisilla yksilöillä. On se niin jännää kuinka mieli muuttuu. 8 vuotta sitten kaikki piti olla ihan ehdottomasti rosteria ja nyt taas valkoista.

Tässä vielä tällainen ennen ja jälkeen -kuva. Ennen kuva on otettu tiistai-iltana loisteputkien valossa ja näyttää siksi aika kummalliselta. Mutta siis valkoinen tausta muuttui harmaaksi ja pidän paljon enemmän tästä jälkeen kuvasta.


Mieheni palasi työreissulta keskiviikko iltapäivällä ja siihen mennessä kaikki oli täysin valmista; seinähylly takaisin kiinnitettynä ja sotkut siivottuna. Mitään ei siis ollut vuorokauden aikana tapahtunut, paitsi seinän väri vaihtunut. Tämä Kalklitirillä maalaaminen on niin kätevää ja nopsaa. Ihan koukuttavaa suorastaan.

Tällainen reportaasi tänä lauantaina. Nyt jään odottelemaan ihanaa ystävääni tänne meille lounas seuraksi eli luvassa on ihan täydellinen lauantai päivä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!