perjantai 9. syyskuuta 2016

Green dream

Olen tästä vihreästä unelmasta maininnut ja instagrammannutkin jo aikaisemmin, mutta minun mielestäni tämä on sen verran herkku ja sopii paikkaansa kuin nyrkki silmään että on ansainnut ihan oman postauksen kuvineen. Niin ja nythän siis tietysti puhun tästä vihreästä mökin olohuoneen sänkysohvastamme, vaikka onhan yllä olevassa kuvassa poseeraava neitikin erittäin herkku ja sopii myöskin paikkaansa kuin nyrkki silmään. Varsinkin poseeratessaan Granit:n ekologiset pupupöksyt ja -myssy yllään :)

Ehkä olen kertonut jo täälläkin tämän vihreän sänky unelman "meille tulo" -tarinan, mutta kerron sen nyt vielä kertaalleen. Alun perin olin ajatellut ostaa tai tehdä itse olohuoneeseemme sohvan, ihan niin kuin olohuoneessa yleensä tapaa olla. Sohva siis. Eräänä päivänä mökillä ollessamme huomasimme kuitenkin, että selkänojallisella sohvalla ei ole mitään järkevää paikkaa olohuoneessamme. Me ei luonnollisestikkaan haluttu peittää ikkunatauluamme sohvan selkänojalla, eikä sopivan leveää vapaata seinätilaakaan löytynyt sohvaa varten. Aluksi me kaavailimme olohuoneeseen sohvan sijasta pelkkiä nojatuoleja/keinuja, mutta mieheni halusi kuitenkin paikan missä makoilla ja samalla lumoutua maisemista. Siinä pohtiessa tätä ongelmaa. silmissäni välähti kuva retrohenkisestä sängystä. Vielä silloin en tietystikkään tiennyt löytäväni hyvinkin pian kahta, täydellisesti paikkaansa sopivaa vihreää retrohenkistä sänkyä. Pari päivää pohdittuamme tätä selkänojatonta sohva-asiaa päätin kokeilla onnea Findit:n ihmeellisessä maailmassa ja mitä ihmettä silmiini osuikaan heti ensimmäisellä yrittämällä (!). Kaksi maailman täydellisintä vihreää sänkyä pilkkahintaan. Pyysin miestäni soittamaan myyjälle välittömästi ja varaamaan sängyt meille. Myöhemmin samana iltana meistä tulikin molempien sänkyjen omistajat. Myyjä oletti meidän maalaavan sängyt, mutta kuinka väärässä hän olikaan. Yksi ostospäätökseen vaikuttaneista tekijöistähän oli juurikin sänkyjen täydellinen metsänvihreä väri. Nähtyäni sängyt livenä, ihastuin värin lisäksi jalkojen muotoon. Myös se, että sängyt ovat aikoinaan nikkaroitu itse, nosti niiden osakkeita ainakin minun silmissäni roimasti. Meidän sänkymme ovat siis uniikkeja, eikä keneltäkään voi löytyä tismalleen samanlaisia. Ellei tämä 70-luvun nikkari ole sitten nikkaroinut näitä kokonaista tusinaa ;)Nyt mulla olisikin toiveissa löytää viimeistään ensi kesäksi metsänvihreää maalia siis täsmälleen sängyn väristä maalia, jolla maalaan ainakin muutaman tuolin ruokapöydän ympärille. Jo keväällä, Annie Sloan Chalk Paint -maalilla, maalattu oranssi (sävy: Barcelona Orange) tuoli sopii mielestäni hienosti yhteen vihreän sängyn kanssa, mutta muuten yhteensopivia sävyjä on vähän hankalampi löytää. Siksi haluasinkin löytää tismalleen samaa sävyä olevan vihreän maalin. Tottakai perusvärit musta ja valkoinen sopivat myös yhteen tämän vihreän kanssa, mutta niiden värien mausteeksi haluan  ainakin enemmän Barcelona Orange -sävyä ja tätä metsänvihreää.


Tänään me ei mennäkkään kahden edellisen perjantain tavoin mökille, vaikka mieli tekisi. Huomenna me nimittäin matkataan pohjoiseen ja viivytään siellä koko ensi viikko. Täytyy vain toivoa, että näitä kesäisiä syyssäitä riittäisi vielä ensi viikon jälkeenkin ja me päästäisiin nauttimaan mökin rauhasta. Tällaisia vihreitä mietteitä tällä kertaa. Ensi kerralla voikin olla sitten Lapin maisemat mietteissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!