tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskatsaus

Pikainen pääsiäiskatsaus ensimmäisenä arki-iltana vielä näin pääsiäispyhien jälkeen. Kuten jo eilisessäkin kirjoituksessani mainitsin, ilmeisen voimaannuttava on tämä hissukseen vietetty pääsiäinen tosiaankin ollut, kun nytkin vielä riittää virtaa kirjoittamisen vaatimaan aivotyöskentelyyn. Lapset ovat tuhisseet sängyissään jo tovin aikaa ja sen sijaan, että lepuuttaisin aivojani hömppä-sarjoilla, kirjoittelenkin tänne näitä kiirastorstaina ajoittuja ajatuksia tai oikeastaan tässä tapauksessa kylläkin kiirastorstain kuvia tämän tiistai-illan ajatusten kera.

Hyvin sitkaassa oli lastenkin herääminen tänä aamuna, kun alitajunnassa oli ajatus kouluun lähdöstä. On se vain jännää, että vapaapäivinä he heräävät täynnä virtaa jo kukonlaulun aikaan ja loman jälkeisenä arki-aamuna onkin sitten silmät täynnä unihiekkaa. Aamukiukuttelua esiintyi enemmän kuin yhdellä neitokaisista, mutta onneksi heti koulun jälkeen meno olikin kaikilla jo huomattavasti reippaampi. Ainahan se arki tuntuu pienimmistäkin vähän tahmealta näin pidemmän viikonlopun jäljiltä, mutta onneksi he kuitenkin huomaavat nopeasti tuon koulussa olon positiivisetkin puolet ja sama pätee myös tietysti minuunkin eli kotityöläiseen. Loppujen lopuksi olen itsekin saanut tavallista enemmän aikaseksi, kun olen yksikseni täällä puurtanut. Aamupäivällä ei ole ollut "suustaan kiinnijäämisen" -riskiä, koska ainut kotikaverinikin on vetänyt sikeitä ulkona vaunuissaan lähes koko koululaisten poissaoloajan. Eli mitä me tästä kaikesta taas kerran opimmekaan? Joo! Sen, että vapaalla chillailu on kivaa ja ihanaa, mutta niin on myös omalla tavallaan tuiki tavallinen arkikin.

Pajunoksia lukuunottamatta, vielä en ole raskinut poistaa näitä viime viikolla esille laitettuja, lasten askartelemia, pääsiäiskoristeita. Pajunoksat oli loppujen lopuksi pakko, pitkin hampain, heivata pihalle jo niiden parin sisälläolopäivän jälkeen. Heräsin nimittäin eräs aamu noin viikko sitten toinen silmä selvästi turvonneena ja kutiavana. Olisihan se nyt minun näin koivuallergisena pitänyt tietää ja jo vanhasta muistaakin, että pajun siitepöly aiheuttaa mulle ennemmin tai myöhemmin oireita. En tätä seikkaa kylliksi ajatellut ja siitä sitten jouduin vuorokauden verran kärsimään. Tiedänpähän ainakin, että mitä mulla on odotettavissa tässä muutamien viikkojen päästä 😬

Nyt Ruudun kautta untenmaille, Ö I T Ä kaikille 😚Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!