lauantai 22. huhtikuuta 2017

Suomihuopa


Hieman sinivalkoisia ajatuksia näin lauantai päivän kunniaksi, kun sääkin on nyt hyvin tyypillinen suomalainen sää räntäsateineen tai on sitä ainakin täällä Pohjanmaalla ja kuvissa esiintyvällä sinivalkoisella ihanuudella on käyttöä varsinkin tällaisella sääilmiöllä hyvinkin paljon;
S U O M I H U O P A tuo lämmön koleudenkin keskelle.Rakas kotimaamme, Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Senhän nyt varmaan kaikki tietysti ainakin jo tässä vaiheessa tietää, kun vuoden 2017 huhtikuun loppua elellään. Heti vuodenvaihteen jälkeen alkoi kauppoihin ilmaantua mitä erilaisempia Suomi 100 -tuotteita ja tämäkään on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta. Tuotteitahan on aivan kaikenlaisia, ihan karkeista ja Veikkauksen arvoista Arabian juhlavuoden mukeihin saakka.

Kuitenkin omasta mielestäni tämä meidän makuhuoneessa komeileva Suomihuopa on ainakin yksi niistä kauneimmista, esteettisimmistä, Suomi 100 -tuotteista. Itse olen aina ollut todella isänmaallinen, syntymäperintönä se lienee tullut. Suomen historia ja suomalaisuus on ollut lähellä sydäntäni jo pienestä lähtien. Kaikki nämä seikat ja myöskin tämän Suomihuovan syntytarina tekee juuri tästä Suomi 100 -tuotteesta minulle sen erityisen rakkaan. Ainakaan tämä ei ole minulle se yksi Suomi 100 -tuote muiden joukossa vaan erottuu edukseen yhdessä sinivalkoisten lahjasukkien kanssa useammankin kuin yhden asian vuoksi. On aina mieltä lämmittävää, kun 100-vuotiasta Suomea halutaan kunnioittaa niin monin eri tavoin ja monelta eri taholta. Ajatus on tärkein ja varmuudella tiedän, että ainakin tämän Suomi 100 -tuotteen eli Suomihuovan syntyhistoriaan liittyy ajatusta paljonkin. Huopa ei ole sattumalta syntynyt vaan kaikki on pienintä yksityiskohtaa myöten tarkoin harkittu, jotta aikaan on saatu parhain mahdollinen tuote meille suomalaisille ja suomalaisuuden ystäville. Kaiken tämän ajatuksen lisäksi huopa on minun silmissäni erityisen kaunis, kuten jo aikaisemmin mainitsinkin ja sopii täydellisesti meidän makuuhuoneemme värimaailmaan ja uskoisin, että myös vähintäänkin yhtä täydellisesti mökkimme merimaisemaan. Myönnettäköön, että sininen sattuu olemaan yhdessä vihreän värin kanssa yksi lempiväreistäni ja myöskin siksi miellyttää erityisesti silmääni. Pelkkä ulkonäkö tuotteessa ei tietystikkään ole "se juttu" vaan materiaalin laadulla on suurikin painoarvo silmissäni. Kokemuksesta tiedän, että tämä Suomihuopa on siinäkin asiassa paras mahdollinen, sillä se antaa lämpöä siihen käpertyneelle ihan eri tavoin kuin monet monet muut sisustushuovat ja vain kokeilemalla itsekin tämän eron todella aikoinaan havaitsin. Itselläni ei ole lattialla pyörivien villakoirien lisäksi muita lemmikkieläimiä, mutta olen kuullut tämän huovan soveltuvan erityisen hyvin kotieläinperheeseenkin. Summa summarium huopa ei ole esteenä kotieläimien hankkimiselle, allergiani sitä vastoin on 😂
Minun ajatus taisi lähteä nyt vähän laukalle näiden lemmikkieläinten kanssa, joten parempi varmaan vain käpertyä uutukaisen Suomihuopani syleilyyn kera kahvikupposen ja haaveilla siitä hetkestä, kun saan ottaa yhdessä muun muuttokuorman kanssa tämän huovan kesämökillemme. Suomihuopa, mökkilaituri, aallot, lokkien kirkuna, moottoriveneen hurina, tervan tuoksu..
Voisiko olla mitään sen suomalaisempaa?!

Muuten halutessanne saatte lisää tietoa Suomihuovasta tällä hetkellä ainakin Lenas Shop -liikkeestä ja Villakuja -internetsivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!