lauantai 22. heinäkuuta 2017

Makuuhuone ja muuta mukavaaMiksikäs ei, kun aikaa kerrankin on siis blogin päivittämiseen kahtena peräkkäisenä iltana. Nukutettavia on vain yksi ja miehenikin jo kuorsailee hyvin sikeästi tuossa sohvalla. Huomenna on taas täysi härdelli päällä, kun kolme vanhinta neitokaista palaa vihdoinkin takaisin Lapin maisemista kotia ja oma aikani pienenee näin kolminkertaisesti. Onhan se niin, että jokainen lapsi vaatii sen oman huomionsa äidiltä päivittäin ja näin vuorokauteen jää hyvin pieni rako keskittyä tekemään jotain ihan vain itsekseen, kuten esimerkiksi kirjoittamiseen sekä valokuvien selailuun.

Tänä iltana isoimman ja pienimmän kaverini mentyä nukkumaan, olen ikävissäni katsellun kuvia mökiltämme. Ensi viikolla toivon todellakin voivani käpertyä helteisen päivän jälkeen nukkumaan näihin kuvissa näkyviin maisemiin viikon jokaisena iltana. Oltaishan me tietysti tälläkin viikolla voitu näin tehdä, mutta kolean sään ja täällä kaupungissa meneillään olevan, viikon mittaisen, kaupunkitapahtuman vuoksi päätimme kuluttaa mieheni ensimmäisen kesälomaviikon mielummin täällä kotona kuin saaressa. Tänäänkin ollaan vietetty kaupungilla aikaa tuntikausia pyöräillen ja kävellen, kun aurinkokin jaksoi pitkän pitkästä aikaa kurkkia pilviverhon takaa. Kerrankin tämä pikkukaupunki herää kunnolla eloon, joten pitäähän se päästä omin silmin näkemään sekä kokemaan. Tällainen ihana kesäpäivä, mitä tämä päivä on ollut, pitää tallentaa tiukasti omaan muistilokeroon. Jaksaa sitten paremmin talsia läpi niitä vastaan tulevia vähemmän kivojakin päiviä.
Näiden kuvien kautta näette hieman meidän mökkimme makuhuonetta, joka kylläkin on yhä keskeneräinen. Seinä- sekä kattopaneelit on vielä maalaamatta ja ikkunat listoittamatta, väliseinästä puhumattakaan. Vielä makuhuone osio on yhtä ja samaa huonetta, mutta sitten joskus ajan sekä taloudellisen tilan annettua myöten rakennamme sen väliseinänkin. Näin tytöt pääsevät omaan rauhaan nukkumaan ja me myös. Nämä kuvat on tietysti siis minun ja mieheni makuhuoneen puolelta otettuja. Tyttöjen tuleva puoli on vain täynnä ilmapatjaa ja muuta rompetta eli ei niin valokuvauksellisessa tilassa vielä 🙈

Vihreäksi maalatut yöpöydät olen alkukesästä tuunannut ja niistä voisin tehdä juttua lisää joskus myöhemmin ajan antaessa myöten. Ne oli alunperin sellaiset 90-luvun tammen väriset lakatut yöpöydät, jotka saivat mielestäni pienellä tuunauksella ihan toisenlaisen ilmeen itselleen. Värin lisäksi myös laatikon vedin lähti vaihtoon ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Eniten tyytyväisin makuhuoneessamme olen kuitenkin tuohon sängyn vieressä komeilevaan "tauluun", joka muuttaa itse itselleen uuden ilmeen vuodenaikojen mukaan ja on nyt tietysti erityisen kaunis. Ikkunataulusta näemme auringon nousun, kauniita koivuja lehtineen, pikku lammen ja paljon paljon muuta ihanaa.


Kauniita unia kaikille ja toivotaan oikein sydämen pohjasta kaikki, että ensi viikko olisi koko kesän kuumin ja saisi jatkumoa ainakin läpi tämän koko koululaisten loppu kesäloman 💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!