tiistai 5. syyskuuta 2017

Maalaismaisemissa


Näissä Lapin maalaismaisemissa on riittänyt ihmeteltävää niin isoilla kuin pienelläkin kulkijalla ja varsinkin juuri tuolla meidän pienimmällä. Täällä on kaikkea ihan niistä ruuppuisista, mutta ärhäköistä, mäkäristä lähtien 😅

On ohrapeltoa, traktoreita, peruna- ja porkkanamaata, marjapensaita, omenapuita, ulkosaunaa, ulkosaunassa sipuleiden saunottamista ja paljon, paljon muuta. Löytyyhän meiltäkin lähes näitä kaikkia edellä mainittuja, mutta todellakin pienemmässä mittakaavassa ja siksi lapsilla onkin täällä paljon ihmeteltävää sekä koettavaa, jälleen kerran. Viime syksynä oltiin lähes samoihin aikoihin täällä ja silloinkin tätä ihmeteltävää riitti, mutta meidän nykyinen taapero oli silloin vaunuissa tuhiseva pikkunyytti ja ei ymmärtänyt maalaiselämän ihmeellisyydestä yhtikäs mitään.

Jo tähän mennessä ollaan ehditty syödä vatsat enemmänkin kuin täyteen mummon ja vaarin luomu omenoita, vadelmia, musta- ja punaviinimarjoja, mustikoita, porkkanaa, perunaa..
Täällä mummolan tiluksilla ei tähän vuodenaikaan tarvitse kyllä turvautua vitamiinipurkkien antimiin vitamiineja saadakseen vaan niitä saadaan ihan yllin kyllin tuoreista marjoista sekä hedelmistä ja ollaan me varmaan tästä Lapin ihanasta syysauringostakin osamme vielä saatu.

Ajatella! Tämä on jo toinen postaus tälle päivälle. Nyt on kyllä historiankirjat vähintäänkin sekaisin, sillä tällaista kahden postauksen ilmiötä ei ole tässä blogissa ikinä ennen esiintynyt. Tästä voitte vain päätellä sen, että aikaa täällä mummolassa siis lapsuudenkodissani riittää todella muuhunkin kuin ruanlaittoon, pyykinpesuun ja ruokakaupassa juoksemiseen. Päävastuun niistä kantaa muut kuin minä ja se on arjen tai siis tässä tapauksessa tämän lomailun luksusta.

Tänään olen käynyt tyttöjen ja äitini kanssa uimahallissa polskuttelemassa. Se visiitti vaati veronsa ja lapset ovat painuneet ennätys aikaisin pehkuihin. Uimahalli reissu oli meidän taaperolle ensimmäinen kerta ja oli se hänelle kyllä upea elämys. Täytyy taas ottaa tavaksi käydä perjantaisin uimahallilla, kun pieninkin porukasta on nyt sopivassa uimahalli iässä. On ihanaa saada tästä lomaviikosta huolimatta kaikki kerrankin ajoissa nukkumaan, niin jää itsellekin hieman aikaa / jaksamista kirjoitella blogia ja jutella aikuisten juttuja vanhempieni kanssa. Kauniita unia teille kaikille lukijoille täältä pohjoisen huudeilta, revontulten keskeltä ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!