maanantai 15. tammikuuta 2018

IkuisuusprojektiHeippahei täältä arjenpyörityksen keskeltä. Reilun viikon takainen lomamoodi Lapin rauhoittavissa maisemissa on vaihtunut viime viikon aikana ohjelmarikkaisiin arkipäiviin kotosalla. Viikonloppuna otettiin kuitenkin ihan vaan relax. Lauantai kului autotallissa muutaman diy-projektin kimpussa ja sunnuntai rakkaissa mökkimaisemissa.

En edes kunnolla enää muista, mikä vuosi viimeksi näillä seuduilla on ollut joulukuusta lähtien tällainen pysyvä yhtenäinen lumipeite. Joulukin oli ihan ok talvinen ja meidän lomailessa Lapin lumessa, oli se tositalvi saapunut meidän yllätykseksemme tänne Pohjanmaallekin. Kiitos tämän tositalven, saimme sunnuntaina kokea rakkaan jälleennäkemisen, saaressa olevan mökkimme, kanssa. Meidän onneksemme meidän mökkisaari sijaitsee ihan sataman läheisyydessä ja halutessamme jään ylitys on hyvin lyhyt. Meidän tarvitsee vain päästä satamasta vastakkaiselle saarelle ja kävellä loppumatka metsäpolkua pitkin saaren toiselle puolelle. Jäiden vahvistuttua voimme sitten ajaa, kevättalvella, satamasta saaren toiselle puolelle mönkijällä tai jopa autolla.

Sunnuntain pikareissu mökille koostui terassin tyhjentämisestä lumesta ja tulevan kesän projektien suunnittelusta. Tarkoituksena olisi kuskata kevättalvella kesän rakennusmateriaalit jäätä pitkin saarelle, mikäli jäätilanne on senkaltainen. Tärkeintä olisi saada vihdoin ja viimein soppelit kaiteet mökin terassin ympärille ja ehkä jopa jatkettua, jo ennestäänkin, isoa terassiamme vieläkin isommaksi. Sisävessan lisäksi haluamme käytännön syistä vessan myös ulos, saunan sekä rannan läheisyyteen, ja se olisi myös tarkoitus pystyttää nyt tulevana kesänä. Näiden projektien lisäksi mökin sisällä pitäisi ainakin väliseiniä pystyttää ja keittiöön keittiösaareke suunnitella eli ikuisuusprojektiltahan tämä aikalailla kuulostaa. Kolme-neljä vuotta sitten raivattiin mökkitonttia, kaksi vuotta sitten rakennettiin mökkiä, viime vuonna saatiin aikaseksi rantasauna ja ensi kesä kuluu ainakin kaikkien tuhansien viimeistelyjen sekä ulkovessan rakentamisen parissa. Pikkuhiljaa hyvä tulee, se on mottomme ja ennen kaikkea taloudellinen ratkaisu. Talvella yritetään kasata vähäisiä säästöjä kokoon ja kesällä törsätä ne mökille 😅Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!