torstai 18. kesäkuuta 2015

Heikkona lasiastioihin





Heikkona siniseen, kuten myös lasiastioihin 

Kirkkaat lasiastiat ovat sinisten astioiden lisäksi yksi heikkouksistani kirppiskierroksilla. Näitä, lasisia ystäviäni, olen keräillyt sinisiä astioita kauemmin ja vielä sama lasiastia buumi jatkuu. Viime kirppiskierrokseltakin nimittäin tarttui mukaan muutamat lasiset kipposet [ei ehtinyt kuvaukseen mukaan]. Pian kirkkaita lasisia aluslautasia on niin paljon, että voin tehdä niistä kattauksen vähän isommallekin seurueelle ja nämä lasiastiat sopivat mielestäni erityisen hyvin tähän vuodenaikaan, kesään, keskikesään siis.

Suosikkini tämän lasiperheen joukossa ovat tällä hetkellä Nuutajärven Pauliina kahvikupit ja Viiru tuhka-astia, Riihimäen lasin Assi ja Rypäle sokerikot sekä Tapio Wirkkalan suunnittelema Ultima Thule kermakko. Uunituoreet kirppis löytöni, Nanny Stillin Riihimäen Lasille suunnitteleman Kehrä-sarjan kirkkaat juomalasit, nousevat varmaan pian myös lasiastia kokoelmani top kymppiin. Niistä ja muista viime päivien kirppislöydöistäni tulee kuvia myöhemmin.


Huomenna on tosiaan juhannus eli valon ja keskikesän juhla. Valoa on ja siitä nautitaan täysillä, mutta muuten keskikesän juhla -nimitys ahdistaa. Ei kyllä innosta ajatus keskikesästä, kun ilmat on olleet kaikkea muuta kuin kesäiset. Tämä kesä on pian ohi ja päivästä toiseen ulkona vain sataa sekä tuulee. Olisihan se ollut ihan kiva postata kauniita kesäkuvia näin juhannuksen alla näiden lasikippojen sijasta, mutta ulkona puutarhan hoito on jäänyt aikalailla paitsioon ja kesäkuvia ei kovin paljon ole kameraan kertynyt. Muutamia kuvia olen kyllä ilmojen salliessa pihani ainoista ylpeyksistäni, alppiruusuista ja angervoista, tässä viime viikkojen aikana napsinut. Ehkä tässä juhannuksen aikana ne päätyy myös tänne blogin puolelle ja viime päivien maalaus jutuistakin olisi tarkoitus lähipäivinä huikkailla jotain.

Eipä tässä sen kummempaa nyt kuin oikein ihanaa juhannuksen odotusta kaikille ja palataan asiaan joko maalaus linjalla tai kesäkukkien myötä.

JAG ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT TREVLIG OCH SOLIG MIDSOMMAR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!