keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Mökki mielessä



Taisin jo edellisessä postauksessa mainita, että mökki on pyörinyt nyt viime aikoina erityisen paljon mielessä. Olen etsinyt sisustuslehdistä ja netistä inspiraatiota entistä enemmän. Pikku hiljaa alkaa hahmottuun se todellinen meidän mökkimme ainakin minun mielessäni. Paljon on ollut eri ideoita ja yksi pisiten mukana roikkunut idea on tämän yllä olevan kuvan kaltainen mökki. Kuvan mökki on rakennettu merikonteista ja tämä merikontti idea säväytti minua jotenkin suuresti. Olemme sulatelleet merikontti ideaa mielessämme läpi koko kesän ja syksynkin, mutta yhtäkkiä kuitenkin loppu syksystä tulimmekin toisiin ajatuksiin. Merikonteista rakennettu mökki rajoittaa ehkä liikaa eri mahdollisuuksia lähinnä mökin muotoa ja kokoa ajatellen. Haudattuamme tämän merikontti idean, ihastuin alla olevassa kuvassa näkyvään mökkiin vähintäänkin yhtä paljon kuin aikaisempaan merikontti mökkiinkin. Alla olevan mökin bongasin ruotsalaisilta nettisivuilta. (www.varsasvillan.se)
Haluan mökkiimme mahdollisimman paljon suuria ikkunoita ja katettu terassi on myös plussaa eli tästä alla olevasta mökistä voisi ihan hyvin tulla se meidän unelma mökkimme.

*lainattu kuva


Tämän mökin löydettyäni, olen alkanut suunnitella pohjapiirrustusta. Omasta päästäni en ole tätä piirrosta tehnyt, mutta muokannut kylläkin sen meidän tarpeita tyydyttäväksi. Valmiista pohjapiirrustuksista saa paljon hyödyllistä inspiraatiota ja niille on sitten kiva antaa se oma mausteensa päälle esim. muuttamalla kuvan peilikuvaksi, lisäämällä ikkunoita, fiksaamalla huonejärjestystä jne.

* kuvat kollaasiini lainattuja osoitteista:
http://www.sommarnojen.se/nyheter/nya-co-sommarnojen/ & http://www.interiordecodir.com/summer/summer-house-interiors.html

Myös sisäpuolen sisustus alkaa pikku hiljaa muotoutua mielessäni. Suurimman osan seinistä haluan valkoiseksi maalatulla pystylaudoituksella (kts. kollaasin ylin kuva) ja samalla systeemillä katotkin. Osan seinistä mm. keittiökaappien taustan, haluan päällystää vanerilevyllä. Samaan tapaan kuin olemme tehneet meidän vessammekin (kts. huonolaatuinen alin kuva). Lattian haluaisin sitten männystä eli mäntylautalattian. Koska mänty kellastuu ikävästi ajan saatossa, niin se täytyisi käsitellä jollain esim lipeällä ja vahalla. Paljon inspiraatiota tähän lattia juttuun ja muuhunkin olen saanut tästä blogista. Kyseisessä blogissa on paljon tarpeellista tietoa juuri minulle, kun tuntuu makukin mätsäävän monessa materiaaliin liittyvässä asiassa ihan täydellisesti. Täältä löydätte halutessanne lisää kuvia tästä minua inspiroivasta mökistä (kesäasunnosta).

* Kuva lainattu


Kesällä tosiaan vedettiin vessassa yhden kaakeliseinän päälle vanerilevyt ja samalla peitettiin myös katto samaisella materiaalilla. Vessan päätyseinä on ollut ruskeaa pientä kaakelia ja katto tummanruskeaa paneelia. Ruskea väri vessan kaakeleissa on jo kauan sitten ahdistanut minua ja tämä vanerilevy idea toikin siihen siis suuren helpotuksen. Kiittää tästäkin ideasta sekä toteutuksesta saan taas kerran miestäni. Yhdessä me voimme valloittaa vaikka koko maailman, hih!
 Vessassa on enää ruskea kaakelilattia ongelmana ja sen peittämiseksi olenkin ehdottanut miehelleni jo useampaa ratkaisua, mutta mikään niistä ei ole toistaiseksi mennyt läpi tai ainakaan ottanut tulta allensa. Aika näyttää mihin ratkaisuun pääsemme ruskean lattian suhteen vai pääsemmekö ylipäätään mihinkään ratkaisuun. Mökki on nyt kaikin puolin se number one!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!