keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ekologinen kosmetiikka





Kävin taas tänään nautinnollisessa 1,5h kasvohoidossa paikallisessa Cosmetique Salonissa. Aamupäivän nautintohetken innoittamana ajattelin jakaa hieman ajatuksia kosmetiikkatuotteista ja liikun nimenomaan tässä ekologisten tuotteiden asialla, sillä se on ainakin itselleni nyt erityisen ajankohtainen teema. Varsinkin näin raskaana ollessa haluan olla erityisen tarkkana, mitä iholleni tai suuhuni pistän. Pitäähän kallisarvoisesta masunasukista pitää hyvää huolta 
Ekologisten kosmetiikka tuotteiden käyttö alkoi itselläni, jo kauan ennen tätä raskausta, hiuksista ja on nyt pikku hiljaa menossa siihen suuntaan, että haluan kaiken mahdollisen ekologisena. Nyt ja jatkossakin!

Hiukset ovat olleet ainaisesti se murheenkryyni elämässäni. Ne ovat olleet aina ohuet/hennot, mutta lasten saannin jälkeen ongelma on vain paisunut. Reilu vuosi sitten lopetin hiustenvärjäyksen kokonaan (haaveissani olisi löytää ekologinen kampaaja, joka värjäisi ainoastaan ekologisilla väreillä) ja aloin pestä hiuksiani ekologisella shampoolla. Vähensin myös pesukertoja, sillä ennen pesin joskus jopa päivittäin hiuksiani. Päänahkani on tuntunut aina kuivalta ja siihen vaivaan otin lääkkeeksi ekologisen kookosöljyn (ihan sitä syötäväksi tarkoitettua!). Lähes jokaisen hiustenpesun yhteydessä naamioin, ennen pesua, hiukseni muutamaksi tunniksi kookosöljyllä ja pesen sen sitten kahteen kertaan pois hiuksistani. Olen ihan koukussa kookosöljy naamioon, sillä se tekee hiukistani niin pehmeät ja kireä päänahka on historiaa. En tiedä onko hiukseni tuuheutuneet näiden konstien myötä, mutta ei ne ainakaan huonompaan suuntaan ole menneet. Aloin olla tässä pari vuotta sitten meinaan aika paniikissa sen suhteen, että jääkö päähäni yhtään haihtuvaa jäljelle ja jäihän niitä!

Päänahkani lisäksi myös ihoni on erityisesti kasvoissa (otsassa ja poskissa) sekä käsissä todella kuiva ja myös niitä halusin helliä ekologisilla tuotteilla. Yritin käyttää kookosöljyä myös kasvoilleni, mutta silmälaseja käyttävälle se ei mielestäni valitettavasti sovellu. Kasvot jäävät liian öljymäisiksi ja tahraavat silmälasin linssit. Kysyin apua paikallisesta kosmetologista ja he suosittelivat minulle siellä Odylique -sarjaa. Valitsin testattavakseni Odyeliquelta kasvojen puhdistusaineen, kasvorasvan ja kasvoöljyn. Suhtauduin aluksi epäilevästi tähän viimeiseksi mainittuun eli kasvoöljyyn, kun mielessäni kävi kookosöljyn tahraisuus. He siellä kuitenkin sanoivat, että se imeytyy hyvin ihoon tahraamatta esim. mainitsemiani silmälaseja. Oikeassa olivat ja loppu viimein olen ehkä kaikista tyytyväisin juurikin tähän kasvoöljyyn. Sen ansiosta otsanikin jaksaa sinnitellä kuivuutta vastaan kokonaisen päivän. 
Käsiin käytän tällä hetkellä samaa sarjaa kuin hiuksiinikin eli Lilla Bruket -merkkistä käsirasvaa. Siihen olen ollut myös erittäin tyytyväinen, sillä se imeytyy todella tehokkaasti ihooni ja pystyn käsilläni jatkamaan lähes samantien työskentelyä tahraamatta mitään.

Tänään päätin vielä kosmetologini suosituksesta kokeilla ekologista The Organic Pharmacyn Hunaja & Jasmine -kasvonaamiota. Kosmetologinikin laittoi merkille, että ihoni todella on kuiva ja se oikein janoaa rasvaa itseensä. Sen vuoksi minulle ei riitäkkään pelkkä kasvorasva vaan tarvitsen myös sen mainitsemani öljyn päivittäiseen käyttöön. Näiden tuotteen kahden tukemiseen tarvitsen vielä The Organic Pharmacyn kasvonaamion yöksi kasvoilleni ainakin noin 3 kertaa viikossa. Tästä kasvonaamiosta en valitettavasti osaa vielä sanoa sen enempää, mutta toivottavasti olen hieman viisaampi viikkojen päästä ja varsinkin itse tyytyväinen tuotteeseen. Palaan asiaan sen osalta sitten myöhemmin.

Hyviä ekologisia kosmetiikka tuotteita löytyy varmaan muiltakin valmistajilta, kuin näiltä kolmelta mainitsemaltani, ja niistä kuulisinkin mielelläni lisää. Mikäli jollakin teistä on positiivisia kokemuksia muistakin hyvistä ekologisista merkeistä, niin huikatkaa ihmeessä! I Need your help :)

E K O L O G I S U U S kunniaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!