tiistai 4. lokakuuta 2016

Vihreäpainotteinen
Sanoisinko, että aika vihreäpainotteinen oli syyskuun laiha kirppistelysaldo. Laihaksi on jäänyt muidenkin kuukausien kirppistelysaldo, sillä ennen tätä syyskuista kirppistelyä pohjoisessa, kiertelin kirppiksillä keväällä kuopuksen ollessa vielä masussa. Pohjoisen reissullakin kävin vain yhtenä päivänä pikaisen rundin. Sieltä mukaani tarttui vihreitä kahvikuppeja (kaksi kappaletta molempaa lajia), vihreä tuikkukuppi sekä rundin parhain löytö, tuikkukuppi mustaa savulasia.

Alhaalla olevassa kuvassa esiintyvä palmupuun alku ei ole kirppislöytö, mutta sain sen myös samaiselta Pohjoisen reissulta. Isäni on kerännyt viime keväänä Israelin matkaltaan talteen palmupuun siemeniä ja kasvattanut niistä useita alkuja. Niistä sain sitten yhden kasvatettavaksi ja ajattelinkin kasvattaa tätä omaa palmupuutani parhaan kykyni mukaan. Kukkaruukussani kasvava vihreä komistus onkin varsin vekkuli tapaus, sillä se laittaa nukkumaan iltaisin hämärän laskeuduttua sulkemalla terälehtensä. Jostain tästä hassusta ilmiöstä jo luinkin, että sulkemalla terälehtensä kukka, tässä tapauksessa puu, suojaa siitepölyä tuottavat osat yöksi sateelta ja tiivistyvältä kosteudelta. Sadetta ja kosteutta ei onneksi meidän olohuoneessa ole havaittavissa, mutta mistäpä tämä raukka sen nyt tietäisi. Pienenä siemenenä tänne pimeään Pohjolaan matkustanut ja nyt yrittää pinnistellä meidän olohuoneemme lämmössä. Olen kyllä niin hullaantunut tästä palmusta ja varsinkin tämä nukkumis-ominaisuus kiehtoo minua suuresti.
Suuresta halusta huolimatta tämä Hemuli ei ehdi päivittää blogiaan kovinkaan aktiivisesti. Arkemme on nyt jatkuvasti niin hektistä, että ylimääräistä aikaa on ihan naurettavan vähän. Lasten kuljettaminen koulussa sekä harrastuksissa ja läksyjen luku siihen päälle kaikkine tissityksineen työllistää minut aikalailla 24/7. Yöunille hiivin nykyisin yhtäaikaa lasten kanssa, että jaksan pyörittää tätä arkea ja tämän vuoksi oma aika eli mm. blogin kirjoittaminen on nyt kortilla. Eiköhän sitä ylimääräistä aikaa liikene haluttu määrä viimeistään sitten kun päässä on yksi harmaa suortuva tai kaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!