sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Lapin taikaa



Mikä ihana päivä eilen olikaan ja ihan paras lopetus koko viikon mittaiselle lomalle.
Nyt ollaan jo kotimatkalla ja kiitollisia ollaan menneestä viikosta vaikka kuume vaivasikin alku viikosta joukon pienimmäistä. Kuumeilu on todella harvinaista perheessämme ja siksi oltiinkin alkuun hieman ihmeissämme tästä kaikesta, jopa siinä määrin että ei meinattu millään edes ymmärtää kuumeen vaivaavan pikku ystäväämme.

Lauantai päivä alkoi harvinaisen tuoksukkaasti, kun saimme herätä alakerrasta tulvivan uunituoreen pullan tuoksuun. Eihän tällaista varsinkaan minun kohdallani enää koskaan tapahdu, mutta nyt tapahtui ja sehän vasta ihanaa oli. Kiitos mummon, jopa minä heräsin tänä aamuna virkeänä vaikka olen aamu-unisuudesta tunnettu.





Lounaan jälkeen kävimme ihastelemassa erityisen kauniita lumisia maisemia Aavasaksan vaaralla ja samaisissa maisemissa herkuteltiin myös munkkikahvit. Ihan sattumalta törmäsin eilen aamulla facebookissa Aavasaksan paviljongin houkuttelevaan tilapäivitykseen ja en voinut vastustaa kiusausta vierailla tässä viihtyisässä kahvila-ravintolassa. Ihanaa, että tälläkin seudulla joku jaksaa panostaa tällaiseen toimintaan. Ei mene Aavasaksan vaaran kauniit talvimaisemat hukkaan, kun on joku syykin vierailla näissä maisemissa ja se syy, ainakin mulla oli eilen, tuoreet munkit kera ihanan kahvin. Lapsia ei tosin munkit kiinnostaneet vaan heidän silmissään mansikkainen juustokakku vei voiton. Herkullistahan sekin oli, tuoreita yhtä kaikki. Vierailemisen arvoinen paikka ehdottomasti, mikäli näillä leveyspiireillä joku joskus sattuu liikuskelemaan.





Huomenna paluu arkeen, kun koulu ja kerho starttaa viikon paussin jälkeen. Taas on kova totutteleminen aamu seitsemän herätykseen, mutta osaapahan sitten jälleen arvostaa viikonlopun laiskoja aamuja ihan eri tavalla kuin nyt.

Kiitos mummola ja Lapin maisemat tästä kerrasta, toivottavasti viimeistään huhtikuussa tavataan vielä uudelleen 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!