maanantai 23. tammikuuta 2017

Eiliset kemut


Vieläkään en päässyt paneutumaan siihen, jo edellisellä kerralla aiottuun postaus-aiheeseen eli tuoreen 8 vuotiaan lastenkutsuihin. Tämänkertainen aihe kuitenkin liippaa aika läheltä, joten oikeaan suuntaan ollaan selvästi menossa. Tällä kertaa siis eilisen päivän kemukuvat tai oikeastaan kemujen kattauskauvat keulivat edelle.

Yhteistä näillä tiistain lastenkutsuilla ja eilisillä juhlilla kera sukulaisten, oli ylläolevassa kuvassa komeilevat lumiukkokakut. Lastenkutsuihin väsäsin kakut ihan itsekseni, ilman minkäännäköisiä inspiraatio kuvia somemaailmasta tai muutakaan apua ja ne olivat jopa elämäni ensimmäiset kokonaan yksin leipomani täytekakut. Niistä kakuista tulikin kertaheitolla hitti ja siksi oli ihan pakko leipoa näihin eilisiin juhliin suosikki lumiukot uusintana. Kuvassa näkyvät kakut ovat tehty yhteistyössä esikoiseni kanssa, sillä hänkin halusi oppia täytekakun leipomisen salat ihan pohjan tekemisestä lähtien. Erityisen mielenkiintoista apurista oli mittailla ainekset ilman perinteistä desimittaa.


Eilen tosiaan juhlittiin meidän 8-vuotiasta perinteisesti kummien ja mieheni vanhempien kanssa. Tarjosimme tuttuun tapaan päivällisen sekä tietysti myös kahvit herkkuineen. Iltapäivän menu koostui lohi- sekä kylmäsavuporo täytteisistä uuniperunoista, lihapullista, salaatista ja jälkiruokana toimi valkosuklaa-tyrnipannacotta kera granaattiomenan siementen. Päivällisen hieman laskeuduttua, tarjosimme vielä juhlijoille täytekakkukahvit ja ilta oli näin kaikin puolin erittäin onnistunut.Seuraavaksi meillä juhlitaankin sitten pääsiäisen aikoihin, esikoisen täyttäessä pitkänä perjantaina 11 vuotta. Tässä on siis hyvää aikaa miettiä seuraavia tarjottavia sekä suolaisia, että makeita. Perinteisiä kaverisynttäreitä ei kuulemma enää tarvitse hänelle järjestää, mutta jotain pientä juhlaa parin ystävän kanssa kuitenkin ja tietysti myös juhlat kummeille sekä isovanhemmille.

Nyt raksuttaa kello jälleen kerran uhkaavan paljon ja minun on aika painua pehkuihin, mikäli haluan ehtiä silmäni ummistaa tulevana yönä edes hetkeksi. Meillä on ollut nuorimmaisen kanssa aika repaleiset yöt jo todella pitkään tai itse asiassa influenssaan sairastumisen jälkeen, mutta imettämisestä haluan silti pitää vielä kiinni ja siksi yöunille olisi suotavaa minunkin hypätä hyvissä ajoin eli heippa hei, ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!