perjantai 13. toukokuuta 2016

Ensikertalainen ekokampaajalla


Ei sinne synnärille ole vieläkään lähdetty, joten tässä on ihan loistavasti aikaa palata ajassa taaksepäin reilun kuukauden verran ja pureutua vihdoin aiheeseen, "Ensikertalainen ekokampaajalla".


Mielessäni on pyörinyt ainakin reilun vuoden verran hiusten värjääminen ekologisesti. Olen muutenkin viime vuosien aikana siirtynyt vähitellen ekologisiin kosmetiikka tuotteisiin ja lopetin jopa hiusten värjäämisen kokonaan, kun en saanut aikaiseksi etsiä kotikaupungistani ekokampaajaa. Kuluneen talven aikana hiusteni harmaus ja elottomuus alkoi kuitenkin käydä sen verran hermoille, että pääsiäisen jälkeen päätin tarttua härkää sarvista ja ottaa ihan tosissaan selvää kotikaupunkini ekokampaamo tarjonnasta. Yhden täysosuman tein ja sinne päätin ottaa oitis yhteyttä.

Pääsiäisen jälkeen marssin hyvin jännittyneenä, mutta kuitenkin ihan avoimin mielin, Ekofrisering Mari -nimiseen kampaamoon. Jännittynyt olin lähinnä sen vuoksi, koska sain kuulla jo aikaisemmin vaaleiden hiusten olevan tummia hiuksia haasteellisemmat värjätä kasviväreillä. Etukäteen jo siis tiesin, että ainakaan hiusten vaalennus ja juurikasvun peittäminen ei onnistu kasviväreillä. Päätin siitäkin huolimatta kokeilla ekologista värjäysmenetelmää ja olla tyytyväinen siihen, että saisin elottomiin hiuksiini edes kiiltoa.


Istuin Heidi-nimisen ekokampaajan hellässä huomassa lähes kolme tuntia ja täytyy kyllä todeta, että sain ihan kymppiluokan asiakaspalvelua alusta loppuun asti. Kampaajani kirjoitti jopa reseptin mulle, josta ilmenee kaikki päähäni törkätyt ainesosat ja täytyy kyllä todeta reseptin olevan varsin mielenkiintoista luettavaa. Ensin hiuksilleni tehtiin hellä savipesu, jonka jälkeen alkoi varsinainen värjäysprosessi. Juurta yritettiin saada edes hieman sopusointuisemmaksi latvojen kanssa raidoittamalla hiuksia ja laittamalla juureen hieman eri sävyä kuin latvaosaan. 

Itselleni ei ainakaan vielä Sante Terra, MacUrth ja Cassia kerro juurikaan mitään, mutta keitetty tee pisti sitä vastoin heti silmiini. Ainut sellainen ainesosa, jonka tällainen ensikertalainenkin ymmärtää sen kummempia selityksiä. Hiuksiani on siis värjätty keitetyllä teellä, aikamoista!
Sama litku, mitä lipitin lehtien lukemisen lomassa, muhi myös päässäni lähes tuntisen verran. Kyllä tämä ekologisuus on vain varsin kiehtova asia. Värin muhittua päässäni (joo, muhiminen on ihan oikea verbi tässä kohtaa, sillä kaiken sen toppauksen alla lämpötila päässäni nousi taatusti helle lukemiin) lähes tunnin verran oli aika siirtyä rentouttavan päähieronnan kautta loppuhuipennukseen eli värinpesuun sekä kuivien latvojen karsimiseen. Tässä välissä täytyy sitten jo tunnustaa, jo tutuksi käynyt emämoka. En taaskaan ajatellut etukäteen järkevästi ja ottanut hiuksistani ennen-kuvia. Aina ne tuiki tarpeelliset ennen-kuvat tulee mieleen vasta sitten, kun on jo myöhäistä. Niin kävi tässäkin tapauksessa ja nyt en edes itse päässyt vertaileen muutoksen suuruutta. En usko itse värin juurikaan muuttuneen tai ehkä hieman tummempaan suuntaan, mutta ainakin sitä kaivattua kiiltoa tuli rutkasti lisää.


Tarjolla ei ole siis muuta kuin pari jälkeen kuvaa. Ylempi kuva on otettu heti kampaajalla käynnin jälkeen ja alempi kuva pari päivää käynnistä. Alemmassa kuvassa ei suurempia muutoksia hiuksissa näy, sillä kuva on otettu niin kaukaa. Muutosta tuosta kuvasta tähän päivään on tapahtunut kylläkin tuossa vatsanseudulla. Vatsan ympärysmitta on kasvanut aikalailla, hih! No jaa nyt lähti juttu lapasesta eli takaisin siihen varsinaiseen asiaan. Lähikuvassa (ylempi kuva) näkyy ainakin se kiillon määrä, jonka kasvivärikäsittely sai aikaiseksi.

Itse olen kyllä ollut tyytyväinen siihen, että uskallauduin kokeilemaan jotain uutta ja seuraavaakin käyntiä samaiselle ekokampaajalle jo kaavailen. Sen verran miellyttävä asiakaspalvelu kokemukseni oli. Voi kyllä olla, että seuraava käynti venyy vähintäänkin syksyyn. Ihan heti ei vauvaa voi jättää muiden hoidettavaksi, sillä nälkä voi pienoisella yllättää hyvinkin äkkiä ja mitään korvikkeita en ole ainakaan suunnitellut antavani. Kuuden kuukauden täysimetys olisi nimittäin haaveissa. Seuraavan kerran kampaajan penkille istahtaessa, olisi kiva kokeilla esimerkiksi tuhkalla värjäämistä. En tiedä olisiko koivun tuhkalla värjääminen kyseisessä paikassa mahdollista. Mikäli olisi, kokeilisin!


Tänään tuli 39 viikkoa täyteen, viikko vielä laskettuun aikaan. Hurjan pitkälle olen kyllä jo päässyt kaikista epäilyistäni huolimatta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!