keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Korista amppeliksiSateisen syyskuisen päivän piristys on tehdä korista amppeli. Pitkästä aikaa on oikein kunnolla syksyisen synkkä ja kolea ilma. Sade tuulenpuuskineen, joka tuntuu luissa ja ytimissä. Silloin on parempi lenkkeilyn sijasta pysytellä koko aamupäivä sisällä ja askarrella pitkästä aikaa jotakin. Kukat ovat olleet jo jonkin aikaa intohimoni, kuten jo aikaisemmassa postauksessa mainitsin. Näin siis askartelunikin liittyvät viherkasveihin. Jo aikaa sitten, kirppikseltä hankittu, kori muuntautui silmänräpäyksessä amppeliksi. Olen jo pitkään haaveillut amppelista ja ajatellut sellaisen tekeväni itse naruista makramee tyyliin. En kuitenkaan jaksanut etsiä ohjetta sellaisen tekoon tähän hätään vaan päätin oikaista näpertelyn sijaan. Neljästä luonnonnaru -pätkästä kiepsautin korista amppelin ja jos kaappieni kätköistä vielä puuhelmet löytäisin, niin sellaisilla tämän amppelin viimeistelisin. Pahalta kyllä näyttää tuolla puuhelmi saralla, mutta ehkä keksin tähän amppelin viimeistelyyn jonkun toisen systeemin niiden sijasta. Maltillisuus kun ei ole hyveeni ja sen vuoksi kauniin makramee amppeli ideankin skippasin, ainakin vielä toistaiseksi.

Kori valinnassakaan en noudattanut maltillisuutta, sillä amppeli koriksi valikoitui pohjasta tummentunut yksilö. Tämä kori on ilmeisesti toimittanut kukka-korin virkaa myös aikaisemmallakin omistajalla, sillä pohjan tummentuminen näyttää johtuvan kosteudesta. No eipähän tarvitse harmitella, mikäli itsellänikin ruukusta vuotaisi vettä koriin.Tänään Elloksesta tilaamani vihreät samettityynyt saapui vihdoin ja ne oli juuri niin ihanat kuin toivoinkin niiden olevan. Mieheni tosin oli hieman eri mieltä vihreiden samettityynyjen ihanuudesta. Ei kuulemma ole pitkään aikaan nähnyt mitään niin rumaa. Kääks! No onneksi mulla on kuitenkin näissä sisustuksellisissa asioissa yksin päätäntävalta meidän perheessä ;)

Huomiseksi on säätiedotus lupaillut himan kirkkaampaa säätä ja ajan antaessa myötä voisin kuvata olohuoneen vihreitä ihanuuksia. Pian alkaa taas olla käsillä se aika vuodesta, kun pimeys asettaa haasteita valokuvaukseen kuukausiksi. Ainakin tämän päivän aamusta iltaan asti kestänyt hämäryys toi muistutuksen lyhentyvistä päivistä ja tästä kuvaamisen haasteellisuudesta. Onneksi nyt kuitenkin kotiäitinä ollessa pystyn ajoittamaan valokuvaamisen siihen vuorokauden valoisampaan aikaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!