tiistai 18. lokakuuta 2016

Olohuoneen syysilme


Vihdoin pääsee nämäkin kuvat lähes kuukauden kamerassa odottelun jälkeen sinne minne ne on tarkoitettukin, tänne blogin puolelle siis. Tosiaan jo viikkoja sitten olen nämä kuvat kuvannut, mutta jostain syystä kaikki muut aiheet ovat kirineet edelle ja nämä kuvat jääneet unholaan.

Kuvien ottohetkellä keinutuolikin oli vielä keltainen. Nyt muuten näitä kuvia katsellessa olen enemmän kuin tyytyväinen, että maalasin sen harmaaksi. Harmonisen harmaana se sopii mielestäni tähän enemmän luonnonläheiseen sisustukseen pyrkivään miljööseen paremmin tai ainakin näin syksyfiiliksissä ajattelen asiasta näin. Olohuoneesta otetut kuvat pääsevät aika harvoin tänne blogin puolelle, koska en ole ihan täysin tyytyväinen olohuoneeseemme. Tyytymättömyys johtuu sellaisista seikoista joille en voi ainakaan tässä vaiheessa yhtään mitään. Tarkoitan siis sitä, että tämän talon rakentamisesta ja tänne muuttamisesta tulee pian kuluneeksi jo hurjat kymmenen vuotta ja kymmenen vuoden aikana ehtii muoti sekä makukin sisustuksessa muuttua monta monituista kertaa. Niin ja tottakai lapsiperheen arki näkyy seinissä, lattioissa jne. Vielä ei kuitenkaan ole aika täysremontin talon myymisestä puhumattakaan, joten täytyy olla nyt tyytyväinen tähän mitä meillä on. Kaikki energiamme ja varallisuutemme on nyt menneenä kesänä suunnattu mökillemme. Samaan suuntaan ne on menossa myös tulevanakin kesänä, joten kotimme saa nauttia nyt vain tällaisesta kevyemmästä kausiluonteisesta sisustamisesta. Mökkimme ulkokuori sisusteineen vastaa puolestaan aikalailla täysin tämän hetkistä sisustusmakuani, luonnollisesti ja siellä myös valokuvaaminenkin on paljon antoisampaa.


Tässä syksyn mittaan metsän vihreys on saanut muuttaa olohuoneeseemme. Viherkasvien määrä on lisääntynyt, metsänvihreät samettityynyt koristavat nyt sohvaamme ja pari huonekalua muuntautui niin ikään vihreäksi. Myös muutamia pienempiä yksityiskohtia, kuten tuikkuja löytyy tästä samaisesta väristä. Vihreän lisäksi keittiö-olohuoneestamme löytyy lähinnä harmaan eri sävyjä, puun väriä ja tietysti sitä pitempiaikaista lemppariväriäni sinistä. Saapa nähdä miten olohuoneen ilme taas muuttuu jouluvalojen astuessa mukaan kuvioihin. Eihän tässä nimittäin ole enää kuin muutama hassu viikko ensimmäiseen adventtiin, hurjaa. Ei kyllä yhtään tee mieli ajatella vielä joulua, joten pois se ajatus nyt minusta :) 


Huomenna alkaa tytöillä syysloma, mikä helpotus. Viikonloppu ei mennyt mulla nimittäin ihan putkeen ja apujoukot arjen askareissa on nyt enemmän kuin tarpeen. Mulla on ollut jo jonkin aikaa ongelmia alaselän kanssa tai oikeastaan olen kyllä vuosia aavistellut, että ennemmin tai myöhemmin olen vielä ongelmissa selkäni kanssa ja lauantaina se kauan aavisteltu päivä koitti. Tässä syksyn mittaan olen tuntenut kuitenkin aikaisempaa enemmän, että alaselkä on kipeytymässä ja osittain siitäkin johtuen olen yrittänyt vaunulenkkeillä mahdollisimman paljon säästäen näin selkääni mm. lastenistuimen kantamiselta. Tästä taisinkin muuten mainita jopa edellisessä postauksessani. Perjantain kauppareissu painavine kauppakasseineen oli kuitenkin liikaa ja lauantaina en meinannutkaan enää päästä edes sängystä ylös. Onneksi selkäni sanoi sopimuksensa irti viikonloppuna, sillä ilman apujoukkoja täällä kotona en olisi pärjännyt kuopuksen kanssa. Sain myös heti lauantaina ensiapua naapurista ja määräyksen syödä extra annoksen magnesiumia. Tämän magnesiumin avulla olen selviytynyt viikonlopun yli ja vielä nämä kaksi ensimmäistä arkipäivääkin, vaikka yksin olen aamupäivät kuopukseni kanssa ollutkin. Huomenna ei kuitenkaan tarvi olla laittamassa koululaisia kouluun vaan saadaan ottaa ihan vain rauhallisesti täällä kotona ja extra käsiparit tekee sen, mitä itse joudun nyt välttämään säästääkseni selkääni. Toivottavasti saan selän taas pian sellaiseen kuntoon, että pystyn jatkamaan vaunulenkkeilyä. Sitten on kyllä muistettava myös venyttelemisen tärkeys, eikä kevyt lihasjumppakaan olisi yhtään pahitteeksi.

Toivottavasti loppuviikko näyttää tätä alkuviikkoa valoisammalta ja sellaista toivon myös kaikille teille muillekin 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!