perjantai 10. helmikuuta 2017

Villa Yttrebergskär talviteloillaPilvisen perjantai-iltapäivän piristykseksi katselen jälleen viime sunnuntain kuvia mökiltä ja uppoudun haaveisiin..

En millään malta odottaa, että pääsen taas jatkamaan alku syksystä aloittamaani, yli 100 vuotta vanhojen ovien, restaurointi urakkaa. Tulen mitä luultavammin rapaamaan molemmista ovista valkoisen maalin kokonaan pois tai ainakin niin tarkoin kuin mahdollista ja jätän ne ihan alkuperäiselle kalkkimaali pinnalle kera kirkkaan vahan. Yhtenä vaihtoehtona on myös maalata ovet uudemmalti kalkkimaalilla, joko metsän vihreäksi tai vaalean harmaaksi. Ne nimittäin ovat, tai siis tuo takimmainen ovi on nyt sellainen vihertävän harmaa kalkkipintainen komistus ja kunnioittamalla sen alkuperää tulisi se mielestäni joko vain vahata kirkkaalla vahalla tai maalata lähes samaisella kalkkimaalilla kuin silloin ennen muinoin.

Ovien lisäksi keittiössä pitää touhuta mahdollisimman pian yhtä sun toista. Tärkeimmät niistä kai hanan asentaminen, pöytätason sahaus oikean kokoiseksi, jääkaapin siirtäminen sille varattuun paikkaan, seinähyllyjen maalaus metsän vihreäksi sekä niiden asentaminen seinään ja tietysti myös keittiösaarekkeen rakentaminen. Makuhuoneeseen mulla olisi pari yöpöytää työstettävänä, joten tekemistä todellakin riittää. Niin tällaista pientä näpräämistä, kuin suurta rakentamistakin. Täytyy vain yrittää laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja sitä kautta alkaa lyhentämään loputonta to do -listaamme.Nyt täytyy kuitenkin tyytyä vielä kuukausiksi haaveiluun ja huolelliseen suunnitteluun. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, kunhan vain malttaa odottaa. Nälkäiset lapset eivät kuitenkaan jaksa odottaa tämän äidin tietokoneella naputtelua yhtään tämän pidempään, joten ei auta muuta kuin siirtyä nyt perjantai-illallisen valmistamiseen, taco HEJ! 😛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!