maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kesäinen YttrebergskärVielä pari sanaa meidän menneestä lauantaista ennen nukkumaan menoa. Tällaisen tämänpäiväisen tuulisen räntä-vesisade ilman vuoksi läpimäräksi kasteltuna on ihana hetkeksi palata vielä ajatuksissa suorastaan kesäisiin lauantain tunnelmiin. Lauantaina ei tarvinut, tämän päivän tavoin, riisua nenältä räntäsateesta tukkoon menneitä silmälaseja taskuun, päinvastoin! Mökin terassi suorastaan vilisi mitä veikeämpiä aurinkolasipäitä katseet tiiviisti suunnattuina aurinkoon päin.Tytöt tarjoilivat tajunnanräjäyttäviä munkkeja toiseksi vanhimman neitokaisen nimipäivän kunniaksi ulkoilma kahvilassaan. Omar-munkki, kupillinen kahvia, aurinko sekä terassin kuumuus tekivät tehtävänsä ja tämäkin äippä malttoi hetkeksi ummistaa silmänsä torkkuen auringossa. Niin sanoinkuvaamattoman ihana ja arvokas oli tämä alla olevassa kuvassa näkyvä hetki. Pitkän ja pimeän talvijakson jälkeen oli enemmän kuin ihanaa saada jälleen torkahtaa lämpimien auringonsäteiden alle. Nämä ovat juuri niitä GOALS hetkiä.
Jo pari viikkoa sitten ajattelin, että enää ei päästä mökille jäätä pitkin kävellen. Väärässä kuitenkin kaikeksi onnekseni silloin olin. Viikko sitten reissatessani vanhimman ja nuorimman neitokaiseni kanssa pk-seudulla, seikkaili mieheni keskimmäisten tyttöjemme kanssa jäällä vielä ihan huoletta. Hän puolestaan luuli sen olevan tämän kevään viimeinen jäätä pitkin mökillemeno, mutta väärässä oli onneksi hänkin. Viime viikon yöpakkaset olivat nimittäin tehneet tehtävänsä ja niinpä me päästiin kuin päästiinkin vielä koko perheen voimin nauttimaan jäisistä kevätmaisemista mökin terassille. Lauantain kesäkelit ja sunnuntain vastaisena yönä yltynyt tuuli olivat kuitenkin liikaa ja näin sunnuntaina mökille taas kävellessämme jouduimme kahlaamaan jäälle nousseen veden lävitse. Tämä oli turhan jännittävä, suorastaan pelottava, kokemus mulle ja oli näin ollen ehdottomasti se tämän kevään viimeisin jäätä pitkin kävelyreissu mökille. Enää ei leikitä uhkarohkeita vaan odotetaan sitä hetkeä, kun päästään laittamaan vene vesille ja toivottavasti tämä hetki on jo ennen pääsiäistä. 

Kesäaikaan siirtyminen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on myös tehnyt tehtävänsä ja tuntuu, että ei millään malttaisi laittaa nukkumaan. Aamulla tämä valvominen sitten kostautuu hyvin karvaalla tavalla, kun herätä pitää ja armoa ei kyllä tässä pesueessa tunneta. Ei siis auta muu kuin kömpiä pehkuihin, vaikka intoa piisaisi nyt vielä esimerkiksi Chalk Paint -maalilla maalaamiseen. Täytyy suorittaa maalauspuuhat vissiinki unissa 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!