tiistai 9. syyskuuta 2014

Autumn.




Nyt kyllä viimeistään tietää syksyn pärähtäneen käyntiin.
Sillä esikoisen koulun lisäksi, perheen nuorimmaisten hartaasti odotettu, päiväkerho on startannut. Niin kauan kuin sitä on tosiaankin odotettu ja päiviä siihen laskettu.
4-vuotias tuntee olonsa, isosiskonsa rinnalla, nyt niin isoksi ja syystäkin, sillä isohan äipän omasta vauvasta on ihan varkain tullutkin. Ihan vastahan meidän perheessä vilisi vaippahousuisia taaperoita ja nyt puolestaan jumppaamista sekä kirjoittamista harjoittelevia neitejä.



Niin, harrastukset ovat tietysti myös yksi syksyn selvä merkki. Jumpan ja musiikin parissa kuluu meidän arki-illat. Töiden, koulun, kerhon ja harrastuksien lomassa ei kyllä hirveästi tarvitse miettiä, miten päivän saisi kulumaan. Toisaalta tämä syksyn tuoma arki kaikkine kuvioineen on just sitä parhautta.




Syksyn tulon tunnistaa tietysti myös pukeutumisesta. Vaikka olemmekin viime päivinä saaneet nauttia ihanan lämpimästä syksy säästä, niin syksy sää on silti syksy sää ja vaatetus sen mukaista. Itselläni ainakin huivi astuu kuvioihin mukaan aina syksyn tullen. Kesäisin kaula saa nauttia vapaudesta, mutta muulloin huivi on pukeutumisen kulmakivi. Huiveja tältä äipältä löytyykin ihan joka lähtöön. Ten Pointsin ruskeat nahkakengät ovat uusin syksyn vaatetus hankintani ja löysin ne tietysti Helsingistä, mistäs muualtakaan. Olin kyllä heti ihan myyty, kun näin ne. Hinnan näkeminen kyllä vähän kirpaisi, mutta joskus täytyy vain antaa mennä ;]




Syksy tuo tullessaan myös kaikki pöpöt flunssineen, mutta onneksi me ollaan oltu niin onnekkaita, että olemme välttyneet ainakin suuremmilta pöpöiltä [mitä nyt itse tässä juuri parhaillaan jotain kamalaa silmätulehdusta vaan poden]. Lapset ovat saaneet aloittaa koulun ja kerhon ihan oikealla ajalla ja harrastuketkaan eivät ole jääneet välistä. Toivottavasti saisimme pysyä tämänkin syksyn ja talven yhtä terveinä kuin viimeisinäkin vuosina. Pakastin on ainakin täytetty marjoilla ihan piripintaan ja sieltä löytyy nyt vaikka mitä sorttia, jopa pihlajanmarjoja. Nyt ei muuta kuin smoothien tekoon, niin pysyy pöpötkin toivottavasti loitolla.


Syksy on tuonut hieman myös uusia työkuvioita tullessaan ja olenkin nykyään vähän sellainen joka paikan höylä. Tarjoilutyön lisäksi, olen viimepäivinä toiminut kielenkääntäjänä ja teksin oikolukijana eli kotitoimistossani [lue: keittiö] on tullut vietettyä koneen äärellä ihan kivasti aikaa. Jotain muutakin uutta työkuviota on syksyn mittaan luvassa, mutta paljastan siitä ehkä enemmän joskus tässä vähän myöhemmin. Kaikki aikanaan.



Mutta sen pidemmittä syksy-puheitta, iloista ja notkeata päivän jatkoa teille kaikille ihanille 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!