torstai 18. syyskuuta 2014

Throwback.



Olisikohan nyt aika postata #kamerantyhjennysoperaatiopart3 ?
Tällä kertaa vuorossa kesäterassin esittely ja arvatkaa vaan haluaisinko tämän vuodenajan helteineen sekä arskoineen välittömästi takaisin, NO KYLLÄ.




Vuodenaika, jolloin lupiinit kukkii on just sitä parhautta. Luonto on kauneimmillaan ja kesää on vielä pitkästi jäljellä. Viime kesänä siirsin metsästä meidän tontin reunalle erivärisiä lupiineja kasvamaan ja tänä kesänä olemme saaneet jo nauttia niiden väriloistosta. Ensi kesänä niitä sitten onkin jo varmaan tuplasti enemmän, "villejä lupiineja". :]
Ylläolevissa kuvissa näkyvä ruosteinen kärryhän on ollut alunperin keittiössä, mutta jouduin siirtämään sen, isomman ruokapöydän tieltä, ulos terassille. Tämä rakas ruosteinen aarteeni sopii kuitenkin mielestäni ehkä jopa ruokailutilaa paremmin tänne ulkotiloihin. Joku saattaakin jo muistaa tämän apupöydän/kärryn historian ja mikäli ette, niin voitte lukea sen vielä täältä.


Se sama jokunen saattaa myös huomata sen, että terassimme kaipaisi pikaista käsittelyä. Myönnän, tämän terassin pinta on kyllä ihan luvattoman huonossa kunnossa. Ollaan jo useampana kesänä ajateltu tehdä asialle jotain, mutta joka kerta se on vain jäänyt. Tilalle on tullut muka muita paljon tärkeämpiä asioita, kuten esim. ruokapöydän ja sohvapöydän teko. Ensi kesänä, ja jo ihan mahdollisimman aikaisin alkukesästä, tämän terassin käsittely olisi vain hoidettava pois alta. En kyllä yhtään vielä tiedä, että millä haluaisin terassin käsitellä ja siksi käsittely onkin varmaan jäänyt toistaiseksi tekemättä. Toisaalta haluaisin maalata laudoituksen tumman harmaaksi, mutta pysyyköhän se pinta hyvänä riittävän pitkään. No onhan tässä vielä lähes vuosi aikaa miettiä sitä. heh!



Kesän mittaan olemme tehneet terassille uuden pöydän, sillä vanha terassipöytä [myöskin aikoinaan itsetehty] kävi liian pieneksi ja oli muutenkin jo lahoamispisteessä huolimattoman hoidon vuoksi. Nyt vasta itsekin, tässä tätä tekstiä rustatessa, havahdun huomaamaan, että meidän kesähän onkin tosiaan koostunut näistä pöytien rakentamisesta. Me ollaankin, niin tai siis mieheni on, rakentanut tänä kesänä kolme kokonaista pöytää; ruokapöytä, sohvapöytä, terassipöytä. Eli eihän se nyt ole ihme eikä mikään, että itse terassi on jäänyt käsittelemättä ;)


Joo, no eipä se tekeminen omakotitalossa lopu koskaan ja tuntuu joskus, että ei se edes vähene. Täytyy nyt vain fiksusti ajatella, että ensi kesänä jatketaan siitä mihin tänä kesänä jäätiin. Kasvimaa kaipaa kunnon kohotusta, terassi sekä terassikaiteet maalausta, omenapuut pitäisi vihdoin raskia hankkia, uusi säilytyspenkki terassille nikkaroida ja sitä rataa. Lista on taas kerran loppumaton.

Nyt on kuitenkin talviaika edessä ja mahdolliset remppahommat suoritettava sisällä. Palataan niihin asioihin sitten myöhemmin ja nyt: "Ihanaa syksyistä torstaita teille kuomaseni"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!