sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevätpäivä mökkitontilla.



Meidän, kauniin keväinen, sunnuntaipäivä kuvin.
Sunnuntai on päivä milloin kaikki ovat yhdellä koolla ja aikaa on olla ilmojen salliessa ulkona vaikka aamusta iltaan saakka. Tänään lähdettiin aamupäivästä rakkaalle mökkitontille viettämään kaunista kevätpäivää ja haaveilemaan mahdollisesta mökin rakentamisesta,

Mökkitontille pääsy edellyttää näin keväisin lyhyttä jään ylitystä ja metsän läpi kävelyä. Kesäisin pääsemme tietysti tontille suoraan veneellä, mutta ainakin tänään sinne olisi ollut täysin mahdotonta päästä pelkästään jäätä pitkin kävelemällä. Onneksi on siis vara reitti olemassa.


Hyvin vaihtelevissa maisemissa seikkailtiin tänään. Suhkoht talvisista tai siis keväisistä maisemista siirryttiin välillä myös syksyä muistuttaviin, lumettomiin, maisemiin. Mikä onni, että syksy on kuitenkin kaukana takana päin ja ihana kevät on käsillä. Heti perille päästyämme alkoi nuotion teko ja kaikki tarvikkeet löytyi tontiltamme.



Nuotion valmistumista [hiilloksia] odotellessa työt keräsivät aarteita ja äippä valokuvasti tuttuun tapaansa. Nuorimmainen tyttöni tuumikin ihanasti, että meidän mökkitonttimme on täynnä ihmeellisiä asioita ja siinä asiassa olen kyllä täysin samaa mieltä hänen kanssaan. Niinhän se on, että "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa". Ihmeellisiä asioita voi kerätä itselleen talteen ihan konkreettisesti, kuten myös tallentamalla ne kameraan ja näin me meidän perheen tytöt myös tehtiinkin.





Nuotion valmistuttua hyökkäsimme eväiden kimppuun. Käristettyä makkaraa, äitini leipomaa voisilmäpullaa, kahvia kuksasta ja iso annos D-vitamiinia auringosta, ihan täydellistä!



Tulomatkalla jännitti jään ylitys hieman enemmän kuin mökkitontille mentäessä. Olihan aurinko sentään porottanut todella lämmittävästi tunnnista toiseen meidän kasvojemme lisäksi myös jäljellä olevaan jäähän eli ei mikään ihme, että puntit hieman tutisivat. Onneksi kuitenkin pääsimme turvallisesti rantaan auton luokse. Ihan metrien päässä vesi pelottavasti jo liplatteli jäätävän kylmänä ja sinne ei totisestikkaan olisi ollut yhtään kiva plumpsahtaa. Voi hyvinkin olla, että tämä oli viimeinen jään ylitys tälle keväälle ja seuraavan kerran mökkitontille pääsy vaatiikin jo soutuvenettä.

Sellainen oli tämän viikon viimeinen päivä ja huomenna on taas uusi viikko edessä. Toivon todellakin, että saamme myös ensiviikolla nauttia näistä kauniin aurinkoisista kevätilmoista.
Nyt nukkumaan siinä toivossa, että aamulla saamme taas herätä auringon paisteeseen. Öitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!