keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Chalk Paintilla saa ihmeitä aikaan


Tästä lähdettiin liikkeelle:


Ja tällaiseen ratkaisuun päädyttiin:

Yksi Ikean Hyllis -hyllyistä sai uuden värin pintaansa. Eikä saanutkaan ihan mitä tahansa väriä vaan Annie Sloan CHALK PAINT english yellow -sävyä. Mumsista mums. Väriä, kun jäi keinutuolin maalaamisesta reilusti yli, niin päädyin kokeilemaan samalla sävyllä myös metallin maalaamista ja Hyllis -hylly sopi tähän tarkoitukseen täydellisesti. Spray maalin sijasta maalasin metallia Chalk Paintilla ja täytyy kyllä sanoa, että entinen spray-maalin suurkuluttaja on nyt tästä päivästä lähtien Chalk Paint -maalin suurkuluttaja. Niin helppoa ja mieluisaa tällä maalilla metallipinnankin maalaaminen on, täydellisestä lopputuloksesta puhumattakaan. Maali on niin paksua koostumukseltaan, että se tarttui tähänkin metallipintaan välittömästi ja jo ensimmisen maalikerroksen jälkeen olin tyytyväinen tulokseen. Maalia oli kuitenkin yhä niin paljon purkissa jäljellä, joten päätin maalata hyllyn vielä toiseenkin kertaan ja tällä tavoin varmistin sen, että piiruakaan ei pohjaväri kurkista esille mistään kohdasta,


Hylly ei livenä enää edes suoranaisesti näytä halvalta, heiveröiseltä, metalli hyllyltä vaan sitä voisi äkkiseltään nyt luulla jopa puuhyllyksi. Sen verran sen ulkonäkö tällä samettisella kalkkimaalilla mielestäni muuttui. On kyllä jotenkin niin hupaisaa, että huonekalut heräävät ihan uudella tavalla henkiin tämän maalin avulla ja mielestäni taikuus piilee juuri samettiimaisessa koostumuksessa.



No niin! Yön hiljaisina hetkinä karkas sitten mopo käsistä ja Ikean, alunperin, punaisesta baarituolista tuli myös english yellow -värinen. Esitöitä, kun ei tällä maalilla maalatessa tarvi, niin pensselin uhriksi voi päätyä liukuhihnalta myös monta muuta huonekalua. Tämä baarituoli taisi olla sillä hetkellä ainoa käsieni ulottuvilla oleva huonekalu ja äkkiäkös siihen suhautin myös kerroksen kalkkimaalia. Mikäli hiomaan olisi vielä pitänyt yön hiljaisina hetkinä alkaa, niin olisi kyllä tuoli jäänyt maalaamatta. Keltainen väri pukee kyllä huonekalua kuin huonekalua ja tämäkin tuoli näyttää ainakin minun silmääni nyt tuhat kertaa kauniimmalta kuin mitä se ennen maalaamista oli. Olen nyt siis kokeillut maalata tällä maalilla vähän kaikenlaisia pintoja ja vielä en ole sellaista pintaa löytänyt, mihin maali ei olisi tarttunut moitteettomasti. Hyvästi saan siis ilmeisesti jättää sellaisille kokemuksille, että maalatessa maali kertyy pisaroiksi maalattavalle pinnalle ja pysyy siinä vasta perusteellisen hiomisen jälkeen. Hiekkapaperille sanonkin kyllä niin mieluisasti heippa heit! 


Tämä hätähousu innostui napsimaan kuvia ennen kuin maali ehti edes kunnolla kuivaan ja sen vuoksi tuoli näyttää hieman epätasaisen väriseltä. En nyt osaa oikein päättää, että mihin tämän keltaisen tuolin sijoittaisin eli sama "ongelma" on kuin keinutuolinkin kanssa. Leikkihuoneeseen keltainen ihanuus sopisi kuin nakutettu, mutta ei se kyllä tv/peli/jumppahuoneessakaan yhtään sen hullumpi ole. Näitähän tuoleja pitäisi olla ihan selvästikkin lisää, niin säästyisi tällaiselta pohtimiselta. Toinen pohtimisen aihe on se, että MITEN IHMEESSÄ SAAN TUON MAALIN KULUMAAN LOPPUUN. Tuntuu siltä, että se on ihan ehtymätön voimavara, hih! Olen nyt maalannut keinutuolin, hyllyn ja baarituolin kaikki kahteen kertaan, mutta maalia on vieläkin jäljellä. Täytyy kyllä sanoa, että ei ole tämä ehtymätön maali hinnalla pilattu. En saa sitä loppumaan, vaikka kuinka yritän ja kohta me hukutaan keltaisiin juttuihin. Huippuahan se tietysti on. Seuraavaksi maalaan tällä maalilla vielä pari metallista kattolamppua ja sitten kyllä uskon, että maali on finaalissa ta sitten ei ;) 

Huomenna ajattelin käydä Lenas Shopissa ostamassa hieman Petroolinsinistä Chalk Paint maalia ja maalata silläkin muutaman jutun. English yellow saa siis pian kilpailijan ja itseäni jännittää uudella sävyllä maalaaminen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!