torstai 30. kesäkuuta 2016

Kastejuhlat osa 1

Marenkikakku: Lilla Bageriet

Nyt on korkea aika pureutua juhannuspäivänä pidettyihin kastejuhliin. Aika juhlien jälkeen on mennyt kuin siivillä ja ilmassa on ollut vähän blogiväsymystä, mutta nyt ajattelin ottaa itseäni niin sanotusti niskasta kiinni.

Täytyy heti alkuun myöntää, että nämä juhlat ei nyt kyllä mennyt kuin strömsössä. Pitää välillä ilmeisesti epäonnistua, että voi onnistua. Ei vaiskaan, vähän vaan kärjistin tilannetta. Järjestelyssä, seurassa ja tarjottavissa ei todellakaan ollut mitään vikaa, päinvastoin! Niiden osalta juhlat meni kyllä nappiin, mutta ainakin sateinen sää toi tullessaan omat haasteensa ja monta asiaa meni pieleen juurikin tämän ei toivotun sadesään vuoksi. 
Muun muassa valokuvaaminen meni ihan poskelleen ja siksi joudunkin nyt tarjoilemaan, pitkin hampain, hyvin eritasoisia kuvia juhlapöydän antimista. Harmaa sadesää ja muutenkin niin pimeä renkitupa eli juhlapaikkamme, ei ollut paras mahdollinen yhdistelmä. Nimittäin juhlapaikkaa valitessani, suunnittelin kuvauksen tapahtuvan pääosin ulkona ja tutustuessamme paikkaan kesäkuun alkupuolella, oli ilma ihan toisenlainen. Silloin kirkkaalla säällä minulle ei tullut edes mieleen, että sisällä renkituvassa olisi niin pimeää sateisella säällä ja kuvaaminen ulkona ei tietysti myöskään ole silloin mikään succée. Nyt kuvatessa tuli mieleen talven pimeät kuukaudet ja se ei ollut mikään kiva mielikuva näin keskikesällä.
Tarjottavat eivät ehkä näytä kuvissa niin herkullisilta kuin toivoisin niiden näyttävän. Voin kuitenkin käsi sydämellä vakuuttaa, että ne olivat todella herkullisia. Varsinkin Lilla Bageriet -nimisestä kotileipomosta tilaamani voileipäkakku, hapanjuurileipä ja marenkikakku olivat vieraiden mieleen. Eikä kyllä lopuissakaan tarjottavissa ollut moitteen sijaa eli hyvin ne kakkutikkaritkin tuntui maistuvan ja hyvä niin, sillä niin armottoman kova työ niissä oli.Voileipäkakku: Lilla Bageriet
Hapanjuurileipä (taustalla): Lilla Bageriet

Marenkikakku: Lilla Bageriet


Pikkuprinsessamme sai kasteessa nimen Lilja ja siksi kahvipöydässä oli kimppu, jossa Liljankukka oli katseenvangitsijana. Lilja nimestä ja nimen valinnasta lisää sitten toisessa postauksessa. Kuvassa näkyvän kimpun tilasin paikallisesta puutarhasta eli Sundin Puutarhakeskuksesta. Toivoin siihen  laitettavan yhden vaaleanpunaisen Liljan ja sen ympärille valkoisia ruusuja. Tilaamani kimpun hain kotia jo juhlia edeltävänä päivänä eli juhannusaattona, mutta hyvin se vain säilyi seuraavaan päivään. Itseasiassa kimppu koristaa vieläkin kauniina olohuonettamme.

Onneksi turvauduin päätarjottavien sekä pöytäkoristeen osalta ammattiapuun, sillä oma ehtiminen pienen vauvan kanssa on hyvin rajallista. Suosittelen kyllä lämpimästi ainakin vastaavanlaisissa tilanteissa käyttämiäni palveluita. Ihanaa, kun ei tarvitse itse huolehtia ihan kaikesta vaan voi välillä vain odottaa valmista. Sen kummempia suorituspaineitakaan ei näin itselle tule. Myös valokuvaamisen sälytin lähes kokonaan toisten harteille, sillä suureksi harmikseni siihenkään minulla ei ollut yksinkertaisesti vain aikaa. Mieheni pikkusisko sekä oma kummityttöni hoitivat valokuvaamisen näissä haastavissa olosuhteissa varsin mallikkaasti.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, Lilja nimestä lisää toisessa postauksessa ja samoin myös juhlakalun käyttäytymisestä. Menikö kaikki siltä osin putkeen vai ei, se selvinnee teille myöhemmin.

Kuulemiin Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!