perjantai 30. kesäkuuta 2017

Lasten ehdoilla
Kesälomaa ollaan ihan pian vietetty kuukauden verran ja lähes saman ajan on kestänyt myös, ennalta suunnittelematonta, blogi hiljaisuutta. Niin se arki vain taas kerran on vienyt menessään vaikka ns. lomalaisia ja vapaita kuin taivaan linnut ollaankin. Kesäloman lähestyessä luulin, että aikaa tälle rakkaalle harrastukselleni eli bloggaamiselle olisi nyt kesälomalla enemmän. Voi kuinka väärässä olinkaan, taas kerran. Olen mennyt tämän lasten ensimmäisen kesäloma kuukauden ihan heidän ehdoillaan vain karsien kaikki pienetkin omat harrastukset pois tai oikeastaan tällaiseen tilanteeseen ollaan ajauduttu ihan vain elämällä tässä ja nyt. 

Lapset ovat siis määrittäneet tämän pian jo menneen kesäkuun tahdin. He ottivat heti kesäloman alettua loma-moodin päälle ja unirytmi meni sekaisin välittömästi. Nukkumaan mennään lähes poikkeuksetta vasta puolelta öin ja aamut ovat tietysti sen mukaiset eli slow motion -sävytteiset. Kouluarkena hiljaisuus täällä tulee viimeistään yhdeksän maissa illalla ja aamu valkenee tietysti myös kolmisen tuntia aikaisemmin kuin nyt eli kuuden tai viimeistään seitsemän maissa. Tämänhän tarkoittaa luonnollisesti sitä, että itse laitan nyt nukkumaan samaan aikaan tyttöjen kanssa ja iltaisin koneen äärellä istuminen on saanut siten jäädä ihan kokonaan. Aamupalat kun ollaan syöty lounasaikaan, niin ei sitä aamuisinkaan ole ollut aikaa koneen ääressä istumiselle vaikka se on ollut haaveissa jo lähes kuukauden verran. Tyttöjen loma-moodi on näkynyt ja kuulunut myös pyjamabileiden muodossa. Heti ensimmäisellä kesälomaviikolla he saivat rakkaan serkkutyttönsä tänne kokonaiseksi viikoksi ja siitä harvinaisesta herkusta nautittiinkin täysin siemauksin. Ensimmäisellä kesälomaviikolla esiteltiin siis alkuviikosta serkkutytölle näitä lähiseutuja venesatamineen sekä kaupungin nähtävyyksineen ja loppuviikosta hän pääsi tutustumaan kanssamme saaristolaiselämään mökillemme.Nämä kesäkuun loppuviikot ovat myös menneet tytöillä hyvin serkkupainotteisesti. Ollaan keksitty puuhaa pikkuisten yökyläilijöiden kanssa kaupungilla shoppaillen, jätskiä koulupuistossa syöden sekä rantaillenkin. Luonnollisestikin ollaan myös vastavierailua harrastettu. Vaikka blogin päivittämiseen ei ole nyt kesäkuussa aikaa löytynyt, niin kamera on kuitenkin ollut mukana lähes joka käänteessä tallentaen muistikortille näitä meille tärkeitä kesämuistoja. Kameran muistikortille on ehtinyt tallentua myös tätä kesäkuun kauneutta niin luontokuvien kuin sisällä esiintyvän viherkasvi-viidakkonikin muodossa. Niitäkin kuvia mulla on haaveissa ehtiä joku kerta tänne blogiin laittaa.Nyt taisikin tulla oikein ennätys määrä kuvia tähän postaukseen, kokonaiset 15 kappaletta. Kaikki kuvat täynnä RAKKAUTTA, ihan niin kuin tämä viimeinenkin kuva antaa ymmärtää. Serkkurakkautta ylimmillään ❤

Sunnuntaina on jo heinäkuun vuoro ja nähtäväksi jää mitä se kuukausi tuo blogi rintamalla tullessaan. Itse olen nyt pian jo menneen kuukauden aikana miettinyt useampaankin otteeseen, että miten varsinkin useamman lapsen bloggaaja äidit pystyvät arjentohinassa päivittämään blogia lähes päivittäin. Itselleni se on vain kaukainen ja ihan mahdottomaltakin tuntuva haave. Ainakin meidän koti näyttäisi hyvin pian kaatopaikalta, lapset vähintäänkin nälkiintyneiltä ja kaikinpuolin kärsineiltä, mikäli omistaisin kaiken ylimääräisen aikani (aika, jota ei edes ole olemassakaan) blogilleni. No onneksi tämä bloggaaminen on itselleni ollut aina vain harrastus, ihan siinä missä esimerkiksi puutarhan hoitokin eli en tarvitse onneksi vetää stressiä tästä jatkuvasta blogi hiljaisuudesta. Rakas harrastus tämä kirjoittaminen sekä kuvien laittaminen mulle kyllä on, joten aina tilaisuuden salliessa jotain tänne postailen. Puutarhanhoitokin tuli tuossa ohimennen mainittua ja sekin on tämän lomailun lisäksi vienyt tätä arvokasta tietokone aikaani. Suomen kesä on niin naurettavan lyhyt, joten sallin itselleni mielummin lasten ehdoilla elämisen, lomailun, mökkeilyn, puutarhailun ja kaiken muun kullan arvoisen asian.

Kauniita kesäkuun viimeisiä päiviä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!