keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Reilu 100-vuotias

Nuorimmaisella vissiin taas hampaita puhkeamassa, kun ollaan jälleen herätty meille enemmän totuttuun tapaan eli kukonlaulunaikaan. Ehdittiinhän me jo tovi nauttia pitkään nukutuista ja venyneistä aamuista.
Nyt ollaan siis back in business ja jo ennen kuin kello ehti näyttää 9:00, kerettiin puuhailla yhtä sun toista. Mulle oikeastaan se ja sama, vaikka silmät ristissä kuusi-nolla-nolla joudunkin nousta ylös pehmoisen lämpimän sängyn uumenista. Nuita kesälomalaisia sen sijaan käykin kyllä kieltämättä sääliksi. He tietysti heräävät myös ennen aikojaan meidän kahden kalkatukseen, vaikka saisivat lomalaisina vedellä sikeitä vielä tunteja pidempään. Sellaista sekasoppaa se arki voi kesälomasta huolimatta olla, kun talossa on sekä jo aamusta touhukas 1-vuotias, että näitä vähemmän touhukkaita kouluikäisiä. Toisaalta lomalaiset ehtivät näiden aikaisin herättyjen aamujen ansiosta loikoilla meidän parisängyssä telkkarista lastenohjelmia katsellen ennätys pitkään ja sitäkin he tietysti arvostavat. Itse ehdin puolestaan jopa koneen äärellä sillä aikaa piipahtaa, joten aikaisissa aamuissakin on puolensa.

Nyt olen tyypillisesti lörpötellyt ihan muuta kuin mitä otsikko ja kuvat antavat ymmärtää. Tarkoitus oli, kuvia tänne ladatessani, kirjoitella viime viikonlopun mökki askareista ja etenkin tästä kuvassa komeilevasta reilu 100-vuotiaasta aarteesta. Arvokas tietokoneaikani alkaa kyllä olla jo loppuun kulutettu ja muut velvollisuudet kutsuvat. Pari ajatusta voisin tästä kuitenkin pikaisesti laittaa ja muuten saavat sitten vain kuvat puhua puolestaan.Eli jo viime syksynä aloittelin tätä oviprojektia tai itseasiassa työstin silloin toista lähes identtistä ovea ja nyt on sitten tämän terassipöydäksi tulevan oven vuoro. Se syksyllä aloitettu oviprojektikin on kyllä kesken, mutta tällä terassipöydäksi tulevalla ovella on nyt hitusen enemmän kiirus ja siitä syystä hyökkäsin toiseksi nuorimmaisen prinsessani kanssa sen kimppuun. Tarkoituksena olisi kevyesti ravata vain hilseilevä maali pois ja vetää sitten uusi kestävämpi maali pintaan. On vielä täysin avoimena, että mitä maalia tähän kehittelisin, sävystä puhumattakaan. Maalin tulisi luonnollisestikin olla kestävä kuin mikä ettei tämä minulle kallisarvoinen ovi menisi pilalle eli joku näiltä suomen sääilmiöiltä suojeleva maali olisi nyt hakusessa 😀 Sävyksi itse kaavailin joko vihreää, vaalean harmaata tai ihan vain valkoista, mutta kaikenlaisia ehdotuksia sekä maali laadusta, että sävystä otetaan kiitollisena vastaan ja tietysti kaikenlaisia muitakin tähään restaurointiin liittyviä vinkkejä saa antaa ❤Nyt on tietokone aika loppu ja tämä äippä siirtyy puutarha hommiin. Nekään työt eivät maistu enään yhtä ruusuisilta kuin viime viikolla maistui mittarin näyttäessä nyt aamulla vain kurjat 10+ astetta. Toista oli viikonloppuna tätäkin ovea työstäessä, silloin puuhasteltiin kevyesti shortsit sekä biknit päällä ja nyt joudun vetämään vähintäänkin tuulitakin niskaan tuonne tuuleen ja tuiverrukseen. Sellainen se tämä Suomen kesä taitaa nykyään olla, muutama päivä lämpöä ja loput tällaisia kalsarikelejä.

EDIT: Joo..Aikomusena oli julkaista tämä postaus heti aamulla sen valmistuttua, mutta aikomukseksi vain jäi. Tällä kertaa esteenä ei ollut kiireinen arki vaan internet-yhteys tai paremminkin sen puuttuminen. Kuvat ja tekstin sain ladattua, mutta julkaisu ei sitten enää toiminutkaan vaikka kuinka yritin. Ei auttanut muuta kuin kiltisti odotella miestä töistä kotiin ja hänen puhelimensa internet jakoa 😏
Niin tyypillistä tämä yhteyden tökkiminen juuri silloin, kun mulla olis ollu kunnon flow päällä. Tämän hässäkän takia en kuitenkaan jaksa aamuista tekstiä uusiksi vääntää, joten saatte tyytyä nyt vähän hullunkuriseen aikamuotoon. Julkaisu ongelmasta huolimatta, kiiruhdin suoraa puutarha hommiin lepuuttamaan juurikin näitä koneen kanssa palaneita päreitäni ja siellä olenkin puuhastellut tänään pitkin päivää. Ilma on tuntunut heinäkuun helteiden sijaan kolealta syys -tai lokakuulta, mutta vuorelliset puutarhahanskat ja huppu päässä TARKENEE 🙉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!