keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Synttärijuhlat osa 2.







Tässä talossa leivotaan nykyään ihan äärimmäisen harvoin. Säännöllistä leipomista ei olla oikeastaan harrastettu enää vuosiin, jos ei erilaisia terveysherkkujen kokeiluja oteta huomioon. Lasten synttäreille tietysti aina leivotaan jotain ja niin myös nyttenkin. Muulloin leipominen on oikeastaan aika turhaan, sillä suurin osa leivonnaisista jää usein notkumaan joko jääkaappiin tai pakasteeseen ja saa lopulta roskikseen heitto tuomion. Ei sillä, että leivonnaisissa jotain vikaa olisi. Tuoreet herkut ovat vain meidän mieleemme eli rääppiäiset eivät kuulu repertuaariimme.

Tänä vuonna innostuin väsäämään 9-vuotiaallemme jopa synttärikakun, sillä löysin isosiskoni arkistosta jo viime kesänä mainion reseptin. Täytekakun, jonka sisälmys oli KARKKIA eli ei mikään ihan perus kermakakku pulliainen. Tämän kakun väsäämiseen vierähti kyllä aikaa, mutta oli kaiken sen väsäämisen arvoinen. Liivatelehdet, joita tähänkin kakkuun laitettiin, eivät ole oikein koskaan olleet ylimmät ystäväni, mutta tällä kertaa pääsimme aika kivuttomasti yhteisymmärrykseen ja jopa sekin kohta reseptistä meni nappiin.
Kakun lisäksi tarjolla herkkupöydässä oli muffinsseja (kuppikakkuja) ja suklaapalloja, joista nämä jälkimmäiset ovat  esikoiseni itse tekemiä.





Sellaista herkku turinaa tällä kertaa. Sunnuntaina on luvassa vielä yhdet bileet meidän 9-vuotiaalle ja jotain kivaa herkkua pitäisi sillekin päivälle suunnitella. Kuitenkaan mitään överi herkkuja ei sunnuntaille kannate väsätä, sillä siitä parin päivän päästä käännämme auton nokan kohti Rukaa ja tyylille uskollisena tyhjennämme jääkaapin ennnen reissuun lähtöä. 

Nyt on nämä 9-vuotis bileet taputeltu tältä osin ja sunnuntain juhlia jo odotellaankin kärsimättöminä, siihen asti pysykää tutkalla, MOIKKA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!