tiistai 16. helmikuuta 2016

Funkkis sauna mietteitäEilen saatiin vihdoin saunakin suunniteltua mökkitontillemme. Se mukailee tietysti samaa tyylisuuntaa kuin mökkimmekin eli Funktionalismia "funkkista". Aikani etsin ensin inspiraatiota netistä funkkis sauna ja funkis bastu -hakusanoilla. Sen jälkeen ryhdyin jälleen kerran tuumasta toimeen ja piirsin paperille meidän näköisen saunamme. Saunasta tulee pieni, mutta toimiva. Toimivuudenhan pystyy vasta käytössä toteamaan, mutta syvä luotto sen toimivuudesta kuitenkin on.

kuva: http://www.basecofritid.se/sortiment/friggebodar/bastu/gellas-funkisbastu/


kuva: http://www.huone1.fi/pihasaunat/

Ulkoapäin sauna on hieman näiden, Basecofritid ja Huone1 -sivuilta löydettyjen funkkis saunojen, tyylinen. Lähinnä siis kattoratkaisu, ulkovuorilaudoitus ja ikkunat, mutta muuten sisältä täysin erilainen kuin mikään netistä löytämäni. Pukuhuone tulee L-kirjaimen muotoon saunan ympärille /sivulle. Kaikki kuitenkin yhtenäisessä kokonaisuudessa. Vaikea selittää, mutta ehkä pohjapiirrustuksetkin eksyy jossain vaiheessa tänne blogin puolelle. Ei kuitenkaan ennen rakennuslupien myöntämistä.

Tänään tämä projekti sai sitten ihan kunnolla tuulta siipiensä alle, kun kävin aamulla yhdessä mieheni kanssa kyselemässä Kunnantalolla neuvoja ja lisä infoa rakentamiseen liittyen. Tänään mieheni on myös toimittanut sekä mökki, että sauna piirrustukseni rakennuslupakuvien piirtäjälle. Noin viikon päästä olemme luultavasti tätäkin päivää fiksumpia rakennus asiasta ja tuskin maltan odottaa sitä hetkeä. Mökki unelmista taitaa tulla pikku hiljaa totta 

Tämän päivän aurinkoinen sää on saanut koko perheen odottamaan jo ihan malttamattomana tulevaa kevättä ja kesää. Pienikin auringon pilkahdus ja lämpö, tuo toivoa tulevasta. Iltapäivällä tyttönikin totesi pelkääjän paikalla istuessaan, että silmät sulkiessaan voisi jopa luulla nyt olevan kesä. Niin ihanasti aurinko alkaa jo lämmittään jos ei ihoa, niin ainakin sielua. I H A N A A ! !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!