lauantai 16. huhtikuuta 2016

Annie Sloan Chalk Paint B-day Party osa 2


Eilen juhlittiin tänään chillattiin.

Tänään olen yrittänyt ottaa mahdollisimman iisisti palautuakseni eilisestä juhlameiningistä. Ei sillä, että olisin kokenut eiliset bileet rankaksi, päinvastoin. Ne olivat erittäin voimaannuttavat, mutta eilen meni kuitenkin yöunille laitto tavanomaista myöhempään ja olin koko yön vielä ihan ekstra kierroksilla. Uni ei meinannut tulla silmään näiden mahtavien karkeloiden jälkeen ollenkaan.

Nyt on kuitenkin lähes koko päivä palauduttu ja haikeudella tässä selailen näitä eilisen päivän kuvia. Päivä oli kyllä aamusta iltaan parasta pitkään aikaan. Parhaat järjestämäni synttärit tähän mennessä, sen voin täydestä sydämestä ja ihan puolueettomasti sanoa.

Nyt kuitenkin eilisiin tunnelmiin.
Aamulla annoin juniorilleni luvan skipata päiväkerhon ja sen sijaan hän sai tulla kanssani atljeelle fiksaamaan kaikki valmiiksi iltaa varten. Varsin reipas ja pirtsakka apulainen tämä meidän 5-vuotias neiti 


Valmistelin yhdessä pikku apulaisen kanssa kattauksen lisäksi myös ateljeessa toteutettavan ohjelmiston. Edellisenä iltana sain Jonnan kanssa huikean idiksen kangastaulun maalaamisesta. Niin siinä käy, kun lyö kaksi viisasta blondia päätä yhteen :) 
Siispä fiksasin oikean kokoisen valkoisen kankaan ja joskus muinoin Ikeasta ostetut mustat raamit tapahtumapaikalle pikku taiteilijoita odottamaan. Mukaan napattiin myös valmiiksi esikoisen valitsema jalustallinen puukuppi, joka sai sitten illan mittaan Annie Sloan Chalk Paint -maalia yllensä. Vielä suojapaperi pöydän päälle ja vóla valmista tuli! Siis ateljeen osalta.


Tarjottavat tarjoiltiin tosiaan ihan kokonaisuudessaan kertakäyttöastioista, ihan kuten aikaisemmassa postauksessa jo mainitsin. Kertakäyttöastiat pelittivät todella hyvin ja olivat oiva valinta tässä tilanteessa. Juhlijoiden siirryttyä ateljeen puolelle lahjojen jakoon, keräsin kaikki likaiset astiat roskapusseihin ja näin keittiön sotkut olivat silmänräpäyksessä siivottu. Ehdin jopa itse mukaan lahjojen jakoon. Yleensä me suoritetaan lahjojen jako heti juhlien alussa, mutta olen viisastunut tässäkin asiassa näiden vuosien varrella. Lapset ovat varsin innokkaita syöksymään heti valmiiksi katetun pöydän ääreen, joten miksi niitä turhaa toppuuttelemaan. Mahat täynnä herkkuja on paljon kivempi katsella, mitä lahjakääröjen uumenista paljastuu ja juhlien emännällä on tässä välissä loistava rako kerätä tarjottavat likaisine astioineen pois. Onpa sitten juhlien jälkeenkin vähemmän sotkuja siivottavana.

Tänä vuonna näistä kertakäyttöastioista tarjoiltiin erilaisten karkkien lisäksi Rocky Road -kuppikakkuja sekä Domino -keksejä ja jokaiselle jaettiin omat sipsi töttöröt. Olemme kokeneet istumapaikkojen merkitsemisen myös tässä vuosien varrella toimivaksi ideaksi ja tällä kertaa jokaisen juhlijan omat istumapaikat osoitti maalipensselit nimilappuineen. Pensselit he saivatkin sitten kotiin mukaan vietäväksi, samoin myös Photo Booth -tikut.Illan vieraita odotellessa ehdimme leikkimään hieman kameralla, mikä ei nyt ole kovinkaan yllättävää meidän ollessa kyseessä. Juhlakalu halusi poseerata myös yhdessä masuasukin kanssa, että hänellekin voidaan sitten kuvin todistaa osallistumisestaan näihin ennen näkemättömiin Annie Sloan Chalk Paint -syntymäpäiväjuhliin. Asuvalintani ei ollut tätä vatsakuvausta varten mitä parhain, mutta illan emäntänä luonnollisestikin sonnistauduin asianmukaisella tavalla eli Annie Sloan 25. juhlavuoden esiliinaan. Tuli esiliina kyllä tarpeeseenkin sekoitellessani illan mittaan pikku taiteilijoiden apuna maalipurkkeja. 

Kangastaulua varten etsittiin jo etukäteen hieman inspiraatiota 365 hauskaa askartelutehtävää -kirjasta. Kirjassa oli mm. erilaisia esimerkkejä, mitä kaikkea sormenjäljillä voi taiteilla ja lapsethan innostuivatkin oitis saadessaan kastaa omat sormensa pensselin sijaan maalipurkkiin. Ilo oli ylimmillään ja maalintäyteiset sormet sutivat vauhdikkaasti erilaisia kuvioita kankaalle. 

Tästä projektista ja kaikista muistakin illan maalausprojekteista lisää juttua seuraavassa postauksessa kera kuvien.Oli nimittäin ihan pakko jaotella tämä Annie Sloan Chalk Paint -syntymäpäiväjuhla-aihe kolmeen eri postaukseen, kun kuvamateriaalia tähän liittyen on kertynyt ennätysmäärä.Ilmapallojen ripustamisen jälkeen alkoi kuumeinen vieraiden odotus ja juhlakalu ehti jopa myöntämään jännityksen kutkuttavan hänen vatsanpohjaansa. 

Lisää juttua loppu illan meiningeistä siis seuraavalla kerralla, ehkä jo huomenna eli pysykää linjoilla!

Annie Sloan Chalk Paint B-day Party osa 1 löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!