torstai 21. huhtikuuta 2016

Mökin keittiö mielessä
Viime PK-seutu reissullani pyörähdin myös Ikeassa pitkästä aikaa tai en nyt tiedä, että voiko sellasta reilun kolmen tunnin visiittiä ihan pyörähtämiseksi kutsua, hih! Aika siellä kului kuin siivillä, sillä ihasteltavaa riitti startista maaliin saakka.

Yllä olevissa kuvissa näkyy muutama ostoskassiin eksynyt juttu ja kaikki olen suunnitellut laittavani mökkimme keittiötä koristamaan. Haluan keittiöstämme ja samalla myös koko mökistämme hyvin luonnonläheisen. Sellaisen ilmeen ajattelin saavuttaa mm. erilaisten puumateriaalien/värien sekä saviruukuissa ja lasiastioissa olevien yrttien avulla. Osan yrteistä ripustan roikkumaan amppeleista. Ihastuin erityisesti Användbar ja Bittergurka -sarjoihin. Kotia (mökille) olisin tällä kertaa voinut ottaa Ikeasta yhtä sun toista ja tämähän on hyvin tyypillistä. Aina mukaan mahtuessa vain rajallinen määrä tavaraa, löytäisi juuri silloin kaikkea kivaa läjäpäin. Täytyy päästä Ikeaan uudemman kerran joskus kesällä, jos vain vauva suhtautuu myönteisesti näihin suunnitelmiin. Hänhän se määrää perheessämme kaapin paikan kesällä. Meidän tuleva pikku pomo 
Mökin piirrustukset on saatu nyt tässä viime viikkojen aikana siihen kuosiin, että olen päässyt painimaan keittiösuunnitelman pariin. Aika nopsasti ensimmäinen versio valmistuikin oikeiden seinämittojen vahvistuttua. Päätin laittaa kiinteitä alakaappeja vain yhdelle seinälle ja yläkaappeja en laisinkaan. Toiselle, hieman lyhyemmälle seinälle laitan mitä todennäköisemmin jotain muuta tavaransäilytys huonekaluja kuin varsinaisia keittiökaappeja ja yksi vaihtoehto on alla olevassa kollaasissakin näkyvä Satsumas -kukkajalka. Yläkaappien tilalle ajattelin laittaa puolestaan Botkyrka -seinähyllyjä. Mahdollisimman pienellä budjetilla pitäisi saada mieleinen keittiösisustus aikaan, mutta eiköhän sellainen saavuteta näillä Ikean tavaroilla. Keittiön väritys tulee olemaan mustavalkoinen vaalealla puunvärillä höystettynä, Annie Sloan Chalk Paint väripirskeitä (keittiöntuoleja) unohtamatta! Alla olevista kollaaseista saa hieman osviittaa siihen, mitä tulemaan pitää.

Näitä keittiöön liittyviä kollaaseja on nyt kertynyt aika läjä, mutta onneksi kaikki edeltävätkin kollaasit ovat hyvin samankaltaisia näiden kanssa eli maku ei ole ihme kyllä tässä matkan varrella muuttunut. Alusta asti on ollut selvää, että väritys tulee olemaan mustavalkoinen ja sitä sitten piristetään vaalealla puunvärillä sekä pirtsakoilla Annie Sloan Chalk Paint -maalilla maalatuilla huonekaluilla. Ihan kuten jo ylempänä mainitsinkin. Haluaisin tämän luonnonläheisyyden lisäksi suosia sisustuksessani suomalaista design ia Lapuan KankureidenMajamoonMiikon ja kierrätyksestä hankittujen retro-kuppien muodossa. Niistä voisinkin joskus tässä myöhemmin koota ihan omanlaisen kollaasin tänne blogin puolelle. 

Nyt pitää jättää taas tämä blogi rauhaan joksikin aikaa ja antaa verenpaineen tasautua. Television ja tietokoneen äärellä tulisi viettää aikaa mahdollisimman vähän näiden seuraavien viikkojen aikana, mikäli haluan pitää verenpaineen hallinnassa ja masuasukin mahassa mahdollisimman pitkään.

Kivaa torstaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!