lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kastejuhlat mielessä


Eilen käytiin tutustumassa mahdolliseen kastejuhla paikkaan ja ihastuttiin paikkaan ihan totaalisesti. Rakas kuopuksemme kastetaan mitä todennäköisemmin näissä puitteissa juhannuspäivänä. Muitakin vaihtoehtoja olemme pyöritelleet mielessämme, mutta tässä juhlapaikassa on todellakin hinta-laatusuhde kohdallaan ja tämä sai varmistusta eilen päästyämme itse tarkistamaan renkituvan kunnon. Paikankin alettua nyt pikku hiljaa varmistuun, ei tarvitse muuta kuin laittaa eilisen päivän sää tilaukseen. Aurinko paistoi nimittäin pilvettömältä taivaalta tuulen viilentäessä ilmaa juuri sopivasti. Mitään hellettä ei olla juhannuspäiväksi vailla, mutta maltillisen tuulista aurinkosäätä kylläkin.  



Nämä maisemat ovat kyllä niin kuvauksellisia ja tuskin maltan odottaa, että pääsen tänne heiluun kamerani kanssa. Varsinaisesta ristiäishetkestä en tietysti itse voi kuvia ottaa, mutta esivalmisteluista sitäkin enemmän. Ihanaa taas saada suunnitella kattausta tarjottavineen. Esikoisen synttärijuhlien tavoin käytämme myös nyt kattauksessa kertakäyttöastioita, ihan vaan helpottaaksemme loppusiivousta. Synttärijuhlien järjestäminen silloin huhtikuussa muualla kuin kotona oli niin positiivinen kokemus, että ajattelin myös kastejuhlat järjestää tällä kertaa vuokratiloissa. Vauvamme syntyi kyllä täydellisenä vuodenaikana, kun juhlat voi näin kesäisin järjestää oikeastaan ihan missä vain. Sateen yllättäessä voimme nauttia ristiäiskahveista sisätiloissa, mutta aurinkoisella säällä kahvit voi halutessaan hörpsästä ulkopuolella.



Tarkastettuamme renkituvan sopivuuden, teimme pienen saitsingin siirtolapuutarhaan ja tytöt saivat kastella naapurimme pientä palstaa, jonka löysimme sattumalta. Jännittävää nähdä, miltä tämä puutarha näyttää sitten juhannuspäivänä. Eilen vielä kukassa olleet puut ja muut kasvit ovat varmaan juhannukseen mennessä kukkimiset kukkinu, mutta uusia kukkivia ihanuuksia on toivon mukaan luvassa. Juhlapaikalta löytyy sitten myös eläimiä. Eilen tavattiin vain puput ja kanat, mutta juhannukseksi on varmaan luvassa lampaita ja pikkupossujkin eli kahdeksan juhlavieraan lisäksi meille seuraa pitävät mitä mainioimmat eläimet.




Kattauksesta ja tarjottavista lisää juttua sitten lähempänä kemuja.

Nyt potkaistaan tämä lauantai käyntiin viemällä kaksi vanhinta neitiä vielä viimeistä kertaa kouluun ennen kesälomaa. Nyt se päivä, mitä viikko tolkulla odotettiin, on käsillä ja tästä hetkestä olemme niin kiitollisia. Huomisesta lähtien lomamoodi valtaa mielemme ja chillaamme porukalla läpi koko kesän, täydellistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!