keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kesäkuun ensimmäinen


Niin se vain on jo toukokuukin koluttu loppuun ja kesäkuun ensimmäinen päiväkin alkaa olla pian finaalissa. Toukokuu oli touhua ja tapahtumia täynnä. Lähes koko kuukausi meni verenpaineen kanssa taistellessa ja jännittäessä lähestyvää synnytystä. Toukokuuhun mahtui myös iso läjä erilaisia juhlia ja suurimmat niistä olivat ehdottomasti äitienpäivä, neitokaisten kevätmusikaali ja kuopuksemme syntymä.


Saa nähdä, mitä kesäkuu tuo tullessaan. Ainakin tämä kuun esimmäinen päivä on ollut kesäisen lämmin, joten ehkä kesäkuu tuo tullessaan kesälämmön ihan pysyvästi. Kesäkuussa vietetään myös keskikesän juhlaa eli juhannusta ja samalla myös rakkaan kuopuksemme kastejuhlaa. Juhannuspäivänä neiti saa nimen ja niinpä tämä alku kuukausi meneekin nimivaihtoehtoja pyöritellessä sekä juhlia suunnitellessa.

Kuvassa näkyvä rakkauspakkaus on nyt saavuttanut 3 kilon painon eli syntymäpainoon on tullut jo kivasti kiloja lisää. Ihanaa nähdä pienokaisen vahvistuvan päivä päivältä ja malttamattomana jo tässä odottelen sitä maagista ensi hymyä sekä äännähdyksiä. On tämä vauva-aika vain niin sanoinkuvaamattoman ihanaa ja antoisaa.
Kesäkuun ensimmäisen päivän kunniaksi ikuistin myös pihamme tämän hetkisen kukkaloiston. Norjanangervon kukat ovat vielä nupuillaan, kun taas Pensas tuomi on puolestaan jo kukkimiset kukkinu ja varistelee kauniin valkoiset terälehtensä maahan. Osa kukkamaan kukista on jo täydessä kukkaloistossaan ja osa vasta itämisvaiheessa. Saapas nähdä, minkälaisia kukkia valkoiseen puulaatikkoomme tällä kertaa tulee. Tytöt ovat perinteen mukaan saaneet itse valita laatikkoon kylvettävien kukkien siemenet ja kylvää ne omin pikku kätösin multaan. Nyt on sade jo pidemmän aikaa loistanut poissaolollaan ja sehän tarkoittaa sitä, että meidän on pitänyt tässä viime päivien ajan kastella viljelyksiä todella ahkerasti.

Kesä on niin jännittävää aikaa, kun saa seurata kukkien ja eri pensaiden kukintavaihetta. On ollut myös niin mielenkiintoista kierrellä pihassamme ja katsella, miten eri kasvit ovat selvitytyneetkään kylmästä talvesta. Ihanaa, kun saa taas touhuta mielinmäärin sekä ulko -että sisätiloissa ja olla miettimättä verenpaineen mahdollista kohoamista. Enää ei onneksi tarvitse hissutella hämärässä vaan antaa mennä kaasu pohjassa eteen päin, TERVETULOA KESÄKUU!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!